ÅPNINGSDAG: Kenneth Foss tror økonomi er en årsak til noe færre deltakere på årets utgave av ImFs lederkonferanse. FOTO: PETTER OLSEN

Apologetikk forsvarer førsteplassen igjen

325 deltakere inntok fredag Straume Forum for å være med på den sjette utgaven av ImFs lederkonferanse.

Dette er det laveste antallet deltakere siden konferansen ble arrangert første gang i 2017. I 2021 ble konferansen koronoa-avlyst og erstattet av en digital lederdag.

Deltakerantallet på ImFs lederkonferanse synes å ha stabilisert seg på mellom 300 og 400. I 2021, som var re-start etter koronaavlysning året før, meldte 356 deltakere seg på. Antallet økte marginalt til 361 i fjor, og i år er det altså 325.

Dyrtid

Arrangements- og markedsansvarlig Kenneth Foss i ImF viser til at det før pandemien var rundt 500 deltakere. I 2019 meldte hele 513 seg på. Det året var det også generalforsamling (GF) for ImF, og 195 av de påmeldte til Lederkonferansen var også utsendinger til GF.

– Jeg tror nok at økonomi og dyrtid er en årsak til færre deltakere i år. Jeg mener det ikke har noe med programmet å gjøre, og vi har snarere hatt mer PR i år enn mindre, sier Foss til sambåndet.no.

Apologetikk

Lederkonferansen består av fellessamlinger i Straume Forum på formiddags- og kveldstid, mens resten av dagen fylles med nettverk og seminarer. En gjenganger blant nettverkene handler om trosforsvar eller apologetikk, og dette nettverket har ligget på første eller andre plass når det gjelder antall deltakere.

Oversikten ved påmeldingsfristens utløp natt til 25. oktober viser at trosforsvar også i år har flest påmeldte blant de ti nettverkene, med 54 deltakere.

En annen gjenganger, forsamlingsnettverket, har i år fått et oppsving og tar andreplassen med 49 påmeldte. Nettverket for barne- og ungdomsledere har 33 deltakere, som er tredje flest i 2023.

På de neste plassene er det svært jevnt, men det teologi-tunge Credo-nettverket er det eneste som får under 20 deltakere.

Filosofisk fredag

Fredag og lørdag ettermiddag kan deltakerne på Lederkonferansen velge mellom henholdsvis ni og sju seminarer. Fredag er det filosofi-seminaret til Espen Ottosen som samler flest, med 48 påmeldte. De som ikke velger dette, kan få en innføring ved å lese reportasjen sambåndet.no hadde da Ottosen snakket om temaet «Uten Gud er alt tillatt» på Lyngdal Bibelcamp i sommer.

«ImF, en karismatisk bevegelse?» følger som nummer to fredag med 46 påmeldte. ImF-leder Runar Landro og Bildøy-rektor Andreas Evensen, som begge sitter i forbundets lære- og tilsynsråd, er ansvarlige for seminaret.

Bestselger

«17 grunner til at jeg er kristen», som bygger på den bestselgende boken skrevet av Rune Tobiassen og utgitt på Lunde Forlag, tar tredjeplassen med 43 deltakere.

Lørdag er det to seminarer som virkelig skiller seg ut med tanke på antall deltakere. 71 personer vil gjerne høre når frikirke-pastor og forfatter Rune Tobiassen igjen inntar plattformen for å svare på spørsmål som «Hvordan dele troen?».

Konspirasjon

Et annet spørsmål er hvordan en kan finne ut hvilken tjeneste Gud har utrustet den enkelte for. Det skal forfatter Tonje H Stang forsøke å svare 56 deltakere på.

ImF-styremedlem Oddbjørn Brunstad skal belyse hva Bibelen lærer om hvordan vi bør forholde oss til konspirasjonsteorier. Med 38 deltakere har dette seminaret tredje fleste deltakere før kveldsmaten lørdag.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.