LYD: Bildøystudenter lager lyd for å heie på Åsane Fotball. FOTO: Åsane Fotball

Bildøystudenter heier på Åsane Fotball

Studenter fra Bildøy på besøk i garderoben til Åsane Fotball, og spillere fra Åsane Fotball på besøk på Bildøy. Det er resultatet etter at bibelskolestudenter laget lyd på stadion for å støtte bergenslaget.

Benjamin Espevik er student på Bildøy bibelskole og fotballinteressert. Selv er han Viking-fan. I løpet av høstsemesteret fikk han med seg fem andre studenter på fotballkamp. De hadde fått gratisbillett til en hjemmekamp for Åsane Fotball på Åsane Arena nord i Bergen.

– Vi er en gjeng som liker fotball og liker å ha det gøy på fotballbanen, og vi tenkte, «ja, vi kan jo se hva de har å tilby av fotball», sier Espevik til sambåndet.no.

Han forklarer at de gikk på kampen ikke bare fordi de hadde gratisbillett, men også fordi de likte supportersangen til Åsane Fotball, «Martyrene».

Lagt merke til
De seks bildøystudentene skilte seg ut fra de andre på tribunen, for de sto i bar overkropp og laget lyd, ropte og heiet på hjemmelaget.

– De fleste andre på tribunen ville bare se kamp i stedet for å hoie og skrike, konstaterer Espevik.

TRIKSEKONKURRANSE: Benjamin Espevik utfordret Åsanespiller Emmanuel. FOTO Håkon Mjøs/Bildøy Bibelskole.

Det førte til at de ble lagt merke til, og noen fra Åsane Fotball tok bilde av dem som ble lagt ut på Åsane Fotballs hjemmeside. Ikke lenge etterpå ble de kontaktet av daglig leder Rune Eriksen.

– Han ønsket at vi skulle komme på flere kamper fremover, der han stilte med gratisbilletter hvis vi fikk med folk. Til slutt ble det en del folk. Vi ble plutselig 60 mann fra Bildøy og laget liv og røre.

I garderoben
Det er rundt 100 studenter på Bildøy, så en høy prosentandel av bibelskolens studenter stilte opp og heiet på Åsane da de vant mot Hødd 17. september i fjor.

– Det var gøy. Vi prøvde å ta med at vi kommer fra bibelskole. Vi ønsket å få frem budskapet samtidig som vi var der og heiet dem frem til seier i kampen mot Hødd, forteller Espevik.

Etter kampen fikk gjengen fra Bildøy Bibelskole være med inn i garderoben.

–  Det tror jeg alle som var med, likte.

Takk
Etter sesongen ønsket Rune Eriksen å gi Bildøystudentene en takk. Han og laget kom til bibelskolen for å vise takknemlighet for det studentene hadde gjort.

– Rune sa, og vi var veldig enig med ham, at uten oss hadde det ikke vært noen som hadde ropt og heiet dem frem. På fotballbanen er det ikke alltid like lett å vinne kamper når ingen heier på deg.

– Hvordan var det å få besøk av dem på Bildøy?

– Det var en veldig fin opplevelse. Vi fikk drakt og blomster som takk for det som vi hadde gjort i sesongen. De viste at de var takknemlige samtidig som vi følte at vi fikk vist frem bibelskolen og hvorfor vi hadde valgt å gå på bibelskole. Vi hadde det kjekt.

Positivt
Rektor Andreas Evensen synes det er positivt at studentene har fått denne kontakten.

– Jeg synes det er både spennende og gøy at kontakten har oppstått, og jeg merker at den skaper et positivt engasjement i gjengen, selv om jeg heier på Brann, sier han.

– Hva tror du dette betyr for Bildøy bibelskole?

– Jeg tror kontakten hjelper studentene til å ikke bare bli i «kristenboblen», men å engasjere seg positivt i samfunnet, svarer Evensen.

Samarbeid
Åsane Fotball kom ikke bare for å takke, men også fordi de håpet at neste Bildøy-kull fortsetter som supportere.

– Det er kult at de ønsker å samarbeide med en bibelskole, synes bibelskolestudent Benjamin Espevik.

– Vi som skal studere i Bergen, får hjelpe til slik at dette fortsetter med neste studentkull, legger han til.

GLEDE: Supporterne fra Bildøy med Mats og Emmanuel. FOTO: Håkon Mjøs/Bildøy Bibelskole.

Betydning
– Hva tenker du det har betydd for dere og for bibelskolen?

– For vår del tror jeg det har betydd mye for samholdet i kullet og ikke minst det å kunne være lys og salt i verden. Jeg tror også det har vært fint med tanke på mediene, for Åsane har vært veldig snille med å legge oss ut. Vi har kanskje blitt satt på kartet for folk som ikke er kristne og ikke vet hva en bibelskole er.

– Blir det Åsane i stedet for Viking nå?

– Så lenge Åsane ikke er i eliteserien, er ikke den konflikten så veldig så stor med tanke på Viking. Jeg kjenner at jeg er veldig glad i Åsane, sier Benjamin Espevik.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.