LADESTASJON: Ladetjenesten til KVS Lyngdal leveres av Laddel, som er et teknologiselskap som blant annet retter seg mot hoteller. FOTO: PRIVAT

Nå kan du lade elbilen på KVS Lyngdal

Et nytt tilbud på KVS Lyngdal er en ladestasjon med åtte ladeuttak for elbil til bruk for ansatte, elever og sommergjester.

KVS Lyngdal fikk i fjor høst 50.000 kr i tilskudd fra Agder fylkeskommune til fem ladeuttak for elbil. Den aktuelle tilskuddsordningen har overskriften «Tilskudd til destinasjonsladere (normalladere) for reiselivsnæringen i Agder».

Sommerhotell

I søknaden framholder skolen at KVS Lyngdal på sommeren fungerer som hotell med KVS Camping, Lyngdal Bibelcamp i juli, rett ved.

– Det søkes om støtte for å etablere fem elbilladere. Disse vil være tilgjengelige for våre gjester og besøkende. Dette initiativet vil forbedre opplevelsen hos oss som en reiselivsdestinasjon, samtidig som det imøtekommer elbilistene sitt behov, skriver skolen i søknaden.

Flere brukergrupper

I vedtaket står det at ladeuttak primært skal være et tilbud for tilreisende gjester med besøkstid normalt over tre timer, men rektor Ståle Andersen opplyser til sambåndet.no at ladestasjonen også er for elever og ansatte.

– Der er en god del både elever og andre om sommeren som vil ha en ladestasjon, for det er ikke så sikkert å bruke vanlig stikkontakt, sier Andersen.

Ettertraktet

Den 5. februar i år vedtok fylkeskommunen å tilby ytterligere 30.000 kr i tilskudd til tre ladeuttak. I den andre søknaden fra KVS Lyngdal står det at de søker om tre nye ladeuttak på grunn av stor etterspørsel.

«Tilbudet er ettertraktet og vil bidra til å gjøre reiselivet til elbilister enklere. Det er også svært positivt for KVS Lyngdal å kunne bidra til elektrifiseringen av samfunnet», tilføyer skolen i søknaden om de tre siste ladepunktene.

Økonomi

I den første søknaden påpeker skolen at tilbud om elbillading også vil kunne gi en økonomisk gevinst.

– Vi er overbevist om at tilbudet om elbillading vil øke kundetilfredsheten til våre gjester. Dette vil potensielt øke inntektene våre, da gjestene i stedet for å besøke bensinstasjoner, kan nyte våre fasiliteter som grillplassen og kiosken mens de lader, framheves det i søknaden.

Flere besøkende

Skolen framholder at tilbud om ladestasjon «er en naturlig utvidelse av tjenestene vi allerede tilbyr, basert på etterspørsel fra våre gjester».

– Ved å tilby elbillading til besøkende ved KVS, vil vi kunne utnytte dette tilbudet maksimalt og glede flere besøkende i Lyngdal, heter det i søknaden.

Rett før jul kom fire ladeuttak på plass, og etter nyttår kom de fire siste. Fire av ladeuttakene står ved KVS hallen, og de fire andre er plassert ved parkeringsplassen utenfor matsalen.

Kapasitet
I vedtaket fra Agder fylkeskommune er det presisert at «hvert ladeuttak skal kunne gi god ladeeffekt». Kapasiteten til ladeuttakene er 22 KW, noe som er tre ganger mer enn man oppnår ved vanlig 1-fase-lading hjemme.

Man bruker appen Laddel for å se prisen og for å betale. Prisen som skal tilsvare normal markedspris for elkraft, varierer med strømprisen som skifter etter hvordan spotprisen varierer.

Egen ladekabel

Hvordan har det fungert så langt?

– Det ser ut til å fungere helt fint. Folk må ha med ladekabel.

– Åtte ladestasjoner – er det nok?

– Jeg tror det er nok i alle fall foreløpig, sier rektor Ståle Andersen ved KVS Lyngdal.

Petter Olsen har bidratt til denne artikkelen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.