Slutten på et godt avbrekk

Helge Kleven slutter som administrasjonsleder i Indremisjonsforbundet og går tilbake til sin tidligere arbeidsgiver i barnevernet i Bergen.

Tirsdag 30. april sendte administrasjonsleder i Indremisjonsforbundet (ImF) en e-post til sine kolleger der han informerer om at han slutter i jobben og går tilbake til stilling i barnevernet i Bergen kommune. Han begynner i den nye stillingen 1. september.

– Jeg har kjent på økende iver etter å vende tilbake til tidligere arbeidsgiver. Jeg har en erfaring og kompetanse fra barnevernsfeltet som jeg tror kan komme til nytte der. Det berører meg at mange familier er i krevende livssituasjoner og kan trenge hjelp for kortere eller lengre perioder, og at barn av ulike årsaker opplever manglende omsorg. Det kjentes naturlig å ta det steget videre nå, sier Kleven til sambåndet.no.

Godt avbrekk
– Hvordan har det vært å jobbe i ImF?

– Det har vært et godt avbrekk å jobbe i ImF, med en god arbeidshverdag og meningsfulle oppgaver å gå til, og gode kolleger og inspirerende kontakt med frivillige og andre ansatte i organisasjonen. Det har jeg satt pris på.

Kleven har hatt ansvar for kontoravdelingen. Siden han begynte som administrasjonsleder 1. april 2017, har det skjedd flere endringer i ImF når det gjelder regnskap og IT. I tillegg har han også fått med seg det han beskriver som to krevende skift av datasystemer på få år.

– Totalen har medført at arbeidet på kontoravdelingen har tatt det meste av tiden, og at det har blitt mindre tid til ledelse og utviklingsarbeid, konstaterer Kleven.

Omorganisering

29. april i år publiserte avisen Vårt Land en nettartikkel (lenke krever innlogging) som omhandlet en forestående organisasjonsendring i ImF sentralt. Forslaget har vært delvis kjent internt og i organisasjonsprosessen som hele indremisjonsfamilien er inne i. Overfor Vårt Land bekreftet ImF-leder Runar Landro at dagens ledergruppe, bestående av seks personer, vil bli halvert i løpet av høsten 2024 og bestå av generalsekretær og to nye stillinger. Det er ennå ikke avgjort hvem som skal bekle de nye stillingene.

Hva betyr den forestående omorganiseringen av ImF-ledelsen for at du slutter?

– For et års tid siden pekte ny ledelse på et ønske om å se på strukturen i administrasjonen og slanke ledergruppen, noe jeg støttet. Det at denne prosessen har dratt ut i tid og ennå ikke er landet, er krevende å stå i for administrasjonen. For egen del vil jeg likevel si at dette ikke har vært avgjørende for mitt jobbskifte. Jeg tenker også at det at jeg slutter nå, gjør at ImF står friere til å finne nye folk som kan bekle den nye strukturen. Det gir organisasjonen anledning til å se kompetansebehov i lys av ny struktur.

Kvalitetsforbedring
I den nye stillingen i barnevernstjenesten i Fyllingsdalen/Laksevåg, som har cirka 60 ansatte, skal Kleven jobbe som fagrådgiver. Det innebærer at han skal gi støtte og veiledning til ansatte som jobber med spesielt vanskelige saker i barnevernet, og gjennomføre kompetansetiltak og internundervisning blant annet i lys av ny barnevernslov som kom 1. januar 2023.

– Jeg skal bidra i arbeidet med kvalitetsforbedring og internkontroll. Det er økt fokusering på kvalitetsforbedring i barnevernet. Det er det fint å kunne være med på.

Guds godhet
– Hva har vært det beste med å jobbe som administrasjonsleder i ImF?

– Det handler om å arbeide i en sammenheng der en er opptatt av at folk skal bli kjent med Jesus. Det er veldig inspirerende å se det lokale engasjementet mange plasser, og at det bygges livskraftige og varme fellesskap lokalt. Mange mennesker i sammenhengen er berørt av Guds godhet og ønsker at flere skal bli berørt av Guds godhet.

På det personlige planet har Kleven opplevd at hans kontaktflate utenfor ImF-sammenhengen begrenset seg mens han har vært ansatt i ImF.

– Det handler om den totale tidsbruken, forklarer han.

Nøkkelrolle
– Hva har vært det mest utfordrende med å jobbe som administrasjonsleder i ImF?

– De årene jeg har jobbet her, har vi fått etablert gode samarbeidsstrukturer med eksterne aktører innenfor regnskap og IT-drift. Det har vært utfordrende å ha en nøkkelrolle der. Jeg har vært i randsonen av mitt kompetanseområde. Det har vært kjekt å lære nye ting og mestre noe nytt i det her. En annen utfordring har vært den økonomiske situasjonen.

– Hva tar du med deg fra ImF til jobben i barnevernet?

– Først og fremst erfaringen at det er i møte mellom mennesker at endringer skjer. Sånn er det i ImF, og sånn er det i barnevernet. En kan gjøre vedtak og beslutninger i et styrerom. Til syvende og sist er det i møte mellom mennesker at positive endringer skjer, konstaterer Helge Kleven.

Petter Olsen har bidratt til denne artikkelen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.