CONCORDIA: Arnt Thyve, Jostein Myklebust, Marianne Juvik Sæbø og Tone Synnøve Øygard Steinkopf er blant musikere og instruktører på Concordia sang- og musikkfestival i sommer. FOTO: CONCORDIA/KPK   

Haster med påmelding til musikkfestival

Concordia sang- og musikkfestival mangler ennå noen titall deltakere for å kunne arrangeres på forsvarlig vis.

Festivalsjef Jostein Myklebust opplyser til sambåndet.no at det per 23. mai er om lag 70 påmeldte til festivalen.

– Om lag 50 av disse er koret divisi. Vi trenger nok 30 påmeldinger til for å kunne arrangere, og nå begynner det å haste, sier Myklebust.

Påmeldingsfristen er forlenget til 17. juni.

Avlysning

Det hører med til historien at arrangørene måtte avlyse festivalen i fjor sommer nettopp på grunn av for få påmeldte. De satser på å kunne virkeliggjøre Concordia sang- og musikkfestival denne sommeren, nærmere bestemt på Kongshaug musikkgymnas like sør for Bergen i tiden 30. juli til 4. august.  

Fra førtititallet og fram til midten av nittitallet var det årlige sommerkurs i regi av Concordia, i tillegg til eget tidsskrift og et par tusen noteutgivelser.

Inspirasjon og utfoldelse 

Målet med festivalen er å være «til inspirasjon og musikkutfoldelse for lovsangsledere, lovsangsband, pianister, sangere og musikere i alle generasjoner, som ønsker å løfte den kristne sangen og musikken i våre bedehus og kirker», som det heter i en pressemelding. 

Les mer om hvordan arrangørene tenker her: Inviterer til sangfestival for mer variasjon.

– Det er med forventning og spenning vi inviterer til Concordia sang- og musikkfestival, uttaler arrangørene. 

Program 

Dagene vil starte med bibeltime og fellessang. Deretter er det hovedkurs der deltakerne kan velge individuell undervisning på ulike instrument. Her er det satt opp elleve alternativer, også med kurs for de som skriver egne tekster. Hver dag har et tema. Det blir samspillgrupper i orkester og band og kurs for lydteknikere. Dagene avsluttes med fellesskap i sang og spill. 

– Et av høydepunktene på dagen vil være festivalkoret, heter det i pressemeldingen. 

Det blir eget opplegg for barn mellom frokost og middag med kor, rytmelek og drama. I tillegg legges det opp til ulike fritidsaktiviteter sammen med festivalens miljøarbeidere. 

Divisi 

Koret Divisi med sine førtifem sangere blir med som deltakere. Festivalsjef Jostein Myklebust er også fast dirigent for koret.  

Instruktører og musikere blir blant andre disse: Jostein Myklebust, Marianne J Sæbø, Magne Fremmerlid, Tone Synnøve Øygard Steinkopf, Arnt Thyve, Bjarte Mo, Olav Arne Steinkopf, Thomas Lossius, Øystein Folkedal, Liv-Margrethe Muren Ulvund, Haldis Reigstad, Gro Gunnarson, Elias Østevold Salbu, Arthur Håkon Botnevik, Tord Gustavsen. 

Sted 

Kongshaug musikkgymnas i Bjørnafjorden kommune er ifølge arrangørene som skapt for sang- og musikkutfoldelse. Her er det rikelig med instrumenter, øvingsrom, konsertlokaler og et kjøkken med god servering. Overnatting finner sted på skolens internat. 

 – Skolens unike beliggenheten gir mulighet for sommeraktiviteter både på sjø og land.  De som ønsker det, kan også overnatte i bobil/campingvogn på skolens område, heter det i pressemeldingen. 

ImF og NLM 

Indremisjonsforbundet og Misjonssambandet står bak Concordia. Generalsekretær Gunnar Bråthen i Misjonssambandet blir med på en fellessamling 1. august der temaet er «Hva vil NLM og ImF med musikken?». ImF-leder Runar Landro har måttet trekke seg grunnet en dobbelbooking. Det jobbes med å skaffe en erstatter fra ImF-sammenhengen. 

Dette er en oppdatert versjon av artikkelen som først ble publisert i Sambåndet nr. 3/24, som kom ut 13. mars 2024.  

Påmelding til festivalen kan gjøres på nettsiden Concordiafestivalen.no 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.