NYANSATTE: Ekteparet Else og Øystein Samnøen skal dele arbeidstiden sin mellom henholdsvis Stiftelsen Barnevakten og Norme og Awana Europa. FOTO: MERCY SHIPS

Skal ta Awana ut i Europa

Else og Øystein Samnøen starter i høst i hver sin deltidsstilling i Awana Europa.

– Vi gleder oss veldig til dette begge to, sier Øystein Samnøen til sambåndet.no.

Else Samnøen går inn i nyopprettet stilling som «office manager Awana Europe» (se faktaboks for mer om Awana Europa). Det kan oversettes med administrasjonsleder. Hun starter i 20 prosent stilling 14. august og skal øke til 30 prosent etter hvert.

Else er i dag foredragskoordinator i Barnevakten, en stilling hun skal fortsette i.

Norme

Ektemannen Øystein starter 1. oktober i 20 prosent stilling som «director of development Awana Europe», eller utviklingsdirektør på norsk. Siden mars 2022 har han vært daglig leder i Norme (Norsk råd for misjon og evangelisering), hvor ImF for øvrig er medlemsorganisasjon.

– Dette er altså en deltidsstilling som jeg skal kombinere med åremålsvervet som leder for Norme, understreker Øystein Samnøen.

Utlysning

Ansettelsene er del av prosessen som startet da Awana Norge, som er en avdeling i ImF, lyste ut stilling som administrasjonsleder i opptil 100 prosent med søknadsfrist 1. mai. Endringer i staben gjorde at det da var ledig inntil 140 prosent stilling innenfor budsjettrammen.

Det var både mange og godt kvalifiserte søkere til stillingen, og dette førte til at styringsgruppa for Awana Norge valgte å se stillingsressursen i en større sammenheng.  17. juni meldte sambåndet.no at Kamilla Furnes Hauge var ansatt i full stilling i ImF, hvorav 50 prosent som administrasjonsleder i Awana Norge. (Det var da klart at Helge Kleven hadde sagt opp sin 100 prosent stilling som administrasjonsleder i ImF sentralt.)

2.juli ble det kjent at Eirik N. Helgøy var ansatt i 40 prosent stilling som leder for teknologi og innovasjon i Awana Europa. Ansettelsen av ekteparet Samnøen i til sammen 50 prosent stilling er siste del av prosessen.

Nasjonal leder for Awana Norge, Anne Lene Otterøen, blir nærmeste overordnede for de ansatte i Awana Europa. Lars Dale skal fortsatt ha den daglige ledelsen av satsingen i Norge.

Hjertebarn

– Else og jeg har mange års bakgrunn fra ulike typer barne- og familiearbeid, både i Frikirken, Familiefokus, Ungdom i oppdrag og andre sammenhenger. Jeg har om lag 20 års historikk som frivillig leder i barne- og søndagsskolearbeid, og dette er et stort hjertebarn for oss begge, sier Øystein Samnøen.

Han bekrefter at ekteparet sendte inn søknad i forbindelse med den nevnte stillingsutlysningen i vår. De signerte jobbtilbudene i slutten av juni.

– Dette er en klar satsing fra Awana. Vi opplever dette som at det var Guds hånd og Guds ledelse som gjorde at vi søkte, og vi er veldig takknemlig for tilliten vi er blitt vist. Vi gleder oss veldig til å se nærmere på hvordan vi i praksis skal jobbe sammen som ektepar og med ledelse og styre og kontakter som allerede er etablert, understreker Øystein Samnøen.

Oppstartsarbeid

Han påpeker at stillingsinnholdet må utformes i dialog med ledelse, styringsgruppe og andre nøkkelpersoner, og at deler av struktur og strategi må bli til underveis. Noe kan likevel sies om hva arbeidsoppgavene vil bestå i.

– Vi skal starte opp Awana i nye land i Europa i samarbeid med nasjonale kirkesamfunn og organisasjoner.

Mer konkret vil det si å kartlegge og finne aktuelle samarbeidspartnere som sammen med Awana Norge og Awana i USA ønsker å oversette og tilrettelegge for bruk av Awana sine ressurser.

Strategisk

– I tillegg vil vi se på hvordan man organisatorisk kan jobbe for å etablere lokal virksomhet i det nye landet. En del av dette vil være å styrke utviklingen av ulike digitale ressurser, hvor Eirik N. Helgøy kommer inn, påpeker Samnøen.

Øystein Samnøen har mange kontakter internasjonalt, blant annet som en av 48 som er valgt inn i rådet for Det lutherske verdensforbund. Han har også mye erfaring med oppstart og entreprenørskap.

– Slik sett er stillingen i Awana en spennende rolle. Som økonom og investor vil jeg si at barne- og ungdomsarbeid er noe av det mest strategiske den kristne kirke kan bruke ressurser på. Mange land i Europa trenger gode ressurser og gode rammer rundt arbeidet med å formidle Jesus til barn og tenåringer, framholder Øystein Samnøen.

Forventning

Lars Dale er daglig leder i Awana Norge og er en glad mann når sambåndet.no tar kontakt.

– Hva tenker dere at ansettelsen av ekteparet Samnøen betyr for satsingen i Awana Europa?

– Jeg er fylt av takknemlighet og forventning over nyansettelsene i Awana.  Vi har virkelig utvidet laget med kompetanse og kvalitet.

Han tror arbeidet med å oppfylle Awanas visjon – «Vi vil lære barn og unge å kjenne, elske og tjene Jesus hele livet!» – vil få et løft.

– Har Awana Norge og Awana Europa nå det laget og den kompetansen som dere ser behov for?

– Vi har nå et team av ansatte som er tjenlig for tiden vi går inn i for Awana.  Norge er et stort arbeidsfelt – Europa enda større. Derfor ville det være passivt å si at team Awana er komplett. Men vi er veldig begeistret for potensialet som ligger i dette teamet, understreker Lars Dale.

Awana Europa

  • I nr. 3/22 brakte Sambåndet nyheten om at ImF-eide Awana Norge hadde sagt ja til en henvendelse fra Awanas amerikanske hovedkontor om å lede et arbeid med å spre trosopplæringsprogrammet til andre land i Europa.
  • En egen avdeling, Awana Europa, ble opprettet ved siden av Awana Norge. Begge er en del av ImF sentralt.
  • I nr. 12/22 skrev vi at arbeidet i Awana Europa fulgte en treleddet strategiplan, hvorav det ene prosjektet handlet om oversettelse og digitalisering. Læremateriell som Awana Norge selv har oversatt og bearbeidet til norsk, skulle oversettes tilbake til engelsk. Håndbøker for ledere skal være i digital form og skal kunne lastes ned fra en nettside. Håndbøker til barna og de unge skal fortsatt være i fysisk form.
  • Arbeidet med den digitale løsningen har nå pågått i ett år. Hovedlansering er planlagt til Awana DNA-konferansen i mars 2025.

Også publisert 15. august: Aud Kindervåg Halsne slutter som daglig leder i Plussreiser.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.