LEDER: – Vi kjenner Han som kan gi Europa fremtid og håp, sier Anne Lene Otterøen. FOTO: PETTER OLSEN

Klar for Awana Europa

Awana Norge skal lede et arbeid med å spre trosopplæringsprosjektet til Nord-Europa.

– Vi er klare til å følge i det vi opplever at Herren kaller til nå, sier nasjonal leder for Awana Norge, Anne Lene Otterøen, til Sambåndet. 

Første gang Sambåndet skrev om Awana, var i marsnummeret i 2015. Da hadde en delegasjon med representanter fra ImF, ImF-Ung og Fredheim Arena måneden før vært på besøk i Awanas hovedkontor i Chicago, på invitasjon fra den amerikanske organisasjonen. 

Mandat

 Awanas grunnlegger, nå avdøde Art Rorheim, hadde norske foreldre. Nå kan Anne Lene Otterøen fortelle at Norge helt fra starten av var tiltenkt en større rolle enn kun å introdusere Awana i eget land. 

– Da vi møtte Art Rorheim i Chicago for noen år tilbake, ble vi gitt en utfordring og et mandat til å gi Awana videre til flere land i Europa. Awana internasjonalt har nå spurt om vi i Norge vil lede arbeidet med Awana i Nord-Europa.  Det er vi klare for å forsøke, sier Otterøen. 

Andre, stasjonert i Albania, får ansvaret for blant annet de baltiske landene i øst. 

150 menigheter

Med utgangspunkt i det amerikanske materiellet har Awana Norge – som er en avdeling i ImF – opparbeidet et norskspråklig undervisningsopplegg beregnet på barn og unge i alderen 2–19 år. De har også utviklet flere ekstra ressurser for å hjelpe foreldre med å legge vekt på tro i hjemmet og disippelgjøring. 

– På de fem årene Awana har vært tilbudt i Norge, har vi vokst til å bli en familie på over 150 menigheter. Tilbakemeldingene er veldig gode, og vi gleder oss over hvert eneste barn og ungdom i Norge som får høre evangeliet, sier Otterøen. 

Oversette 

Awana Europa vil administreres ut fra Awana Norge. Anne Lene Otterøen skal lede satsingen i 20% stilling. Hun skal støttes av Øivind Augland og rapportere til styringsgruppen for Awana Norge. I tillegg vil det i løpet av våren 2022 bli ansatt en person i et 30% engasjement. 

– Vi har knyttet til oss dyktige kontakter og døråpnere, og vi har sagt ja til å oversette de norske bøkene tilbake til engelsk slik at flere kan få bruke dem, forteller Otterøen. 

Misjonsprosjekt 

Det økonomiske ansvaret fordeles mellom USA og arbeiderne i Norge. – For å lykkes er vi helt avhengige av at menigheter og enkeltpersoner her hjemme vil se det som et felles misjonsprosjekt å gi Awana videre til Europa, understreker Otterøen og fortsetter: 

– Oppgaven kjennes stor, og vi er avhengige av villige hjerter, økonomisk støtte og mest av alt – Guds ledelse og timing i dette. Måtte dette være tiden der vi skal få bringe evangeliet til mange flere barn og unge, familier og enkeltpersoner. Europa trenger Jesus. Europa trenger fremtid og håp, og vi kjenner Han som kan gi dem det. 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.