MEDIEROSEN: Jarle Mong, t.h., er vinner av årets mediepris fra Tro & Medier. Her intervjues han av Tarjei Gilje i Dagen i forbindelse med lansering av Mongs bok "Mer mann" på Bryne i sommer. FOTO: PETTER OLSEN

Jarle Mong får mediepris

Medierosen 2024 fra Tro & Medier tildeles skribenten Jarle Mong fra Bryne.

I begrunnelsen står det at «Jarle Mong har markert seg i mediene som en dyktig og modig skribent. Med en skarp penn og et klart hode bidrar Mong til å holde viktige debatter levende i det offentlige ordskiftet. I vår tid trenger vi mennesker som våger å utfordre konsensus og et ytringsrom som har blitt mindre de siste årene. Derfor er Jarle Mong viktig.»

Vinneren selv er godt fornøyd ifølge en Tro & Mediers nettside.

– Dette var jo skikkelig gøy. Jeg synes det var ekstremt mange gode kandidater, så jeg var bare glad for å være nominert, sier Mong når han får beskjeden.

Jarle Mong er tidligere fotballspiller, nå lærer ved indremisjonseide Framnes kristne vidaregåande skule og akkurat ansatt i en deltidsstilling i tankesmia Skaperkraft.

Bredt felt

Kandidatene er valgt ut etter forslag fra publikum, og så har en jury i organisasjonen silt ut de seks man kan stemme på. Foruten Jarle Mong var det disse:

  • Thomas Neteland er medie- og kommunikasjonsleder for Pinsebevegelsen i Norge og kjent som både predikant, lovsangsleder, underholder og tryllekunstner. Han er aktuell med ekteskapsserien Neteland på Youtube sammen med kona Karoline og med bibelpodden Oioioi sammen med Johanne Bruun.
  • De to dokumentarene Familiekoden på TV 2 og Gutter på randen i NRK.
  • Realityserien Kompani Lauritzen på TV 2.
  • Podkasten Barnas Bibelpod.

Føbe Elise Edvardsen er personen bak Barnas Bibelpod, som formidler bibelhistorier «på en levende og engasjerende måte», mens andre sesong av troppversjonen av Kompani Lauritzen lar seerne møte ungdom som strever med overgangen til voksenlivet og får hjelp til å mestre utfordringer, tro på egne evner og bidra til å løfte andre opp.

Gutter på randen kretser om utfordringer gutter har i oppveksten, ikke minst på skolen. Dokumentaren følger en gjeng gutter som drar på en læringscamp for å jobbe med dette og oppnår gode resultater.

Familiekoden ble nominert for å presentere «gode og balanserte episoder om familielivet og barneoppdragelse». Serien har blant andre med en kristen familie der troen blir synliggjort på en naturlig måte.

Tro og verdier

Det er Tro & Medier som står bak prisen som deles ut årlig, første gang i 2005. Prisen deles ut til en person, redaksjon eller et program som har utmerket seg ved å fremme kristen tro eller det organisasjonen mener er gode verdier i mediene og dermed i det offentlige rom.

Også sosiale medier

Årets jury har bestått av professor Lars Dahle ved NLA Høgskolen, som også er daglig leder i Damaris Norge, Cathrine Lofnes som er ansvarlig for Mammashjerte, et såkalt mammaforum på nettet, barne- og familiepastor Mari Kristine Algrøy i menigheten Salt og daglig leder Jarle Haugland.

– Historisk har vi fokusert på kristen tilstedeværelse i allmenne medier. I takt med endringene i medielandskapet har vi nå valgt å inkludere sosiale medier og andre plattformer også. De er viktige arenaer for formidling av kristne verdier, sier Haugland.

Prisutdelingen finner sted i Storsalen i Oslo 11. oktober. KPK

Artikkelen er skrevet av Stein Gudvangen, Kristelig Pressekontor.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.