AS: Leirstedet Fjell-ly er blitt aksjeselskap og har fått 14 aksjonærer og 200 000 kroner i aksjekapital. FOTO: Sambåndet arkiv

Forsamlingene vil bli Fjell-ly aksjonærer

Etter at det ble vedtatt at leirstedet Fjell-ly skal bli ideelt aksjeselskap, har 14 forsamlinger og foreninger i ImF Midthordland gått inn som aksjonærer.

– Alle forsamlingene og foreningene som er aktive i kretsen, har valgt å gå inn med en viss aksepost. Det er veldig bra, for det betyr at vi har et veldig bredt eierskap, sier kretsleder Otto Dyrkolbotn i ImF Midthordland til sambåndet.no.

På kretsens årsmøte i juni ble det vedtatt at kretsen skal legge til rette for at leirstedet Fjell-ly skal drives som ideelt aksjeselskap. Før årsmøtet hadde kretsen en høringsrunde for å måle interessen. Arbeidet med å skifte selskapsform har pågått siden 2023.

Bred interesse
– Vi så at det var bred interesse for å være med og eie, og vi fikk et anslag på hvor mange aksjer de eventuelt ville ønske å eie når vi satte prisen, forteller Dyrkolbotn.

Fristen for forpliktende aksjekjøp er gått ut. De 14 forsamlingene og foreningene som har meldt seg, har signert og forpliktet seg på at de kjøper aksjer. Ifølge Dyrkolbotn er det så langt kommet inn cirka 200 000 kroner i aksjekapital til sammen fra forsamlingene og foreningene. Aksjeeierne har møterett til generalforsamlingen og til å stille kandidater til styret.

Neste steg i prosessen er ekstraordinært kretsårsmøte den 30. november der vedtektene i selskapet blir endelig vedtatt og hvilke materielle ting, som eiendommen og andre ting, som skal følge og bli vedtatt overført til selskapet. Etterpå blir det stiftelsesmøte for det nye selskapet.

Aksjonærer

Vik bedehusforening er en av foreningene som har gått inn som aksjonærer i Fjell-ly konferanse- og misjonssenter AS.

– Vi er et av de større bedehusene i nærområdet og bruker Fjell-ly, og det er naturlig for oss å være med og støtte opp om det at det blir brukt, sier styreleder Øystein Vik.

Også Logoskirken er aksjeeier i Fjell-ly AS.

– Leirarbeidet er et viktig redskap for å nå barn og unge, og Logoskirken ønsker fortsatt å støtte arbeidet på Fjell-ly som medeier, men også som kirkefellesskap, sier styreleder Arne Meier.

Styrke
– Hva tenker du om at Fjell-ly er blitt et aksjeselskap?

– Vi er glade over å se at mange forskjellige fellesskap blir med på eiersiden, og vi tror at dette vil styrke arbeidet på Fjell-ly.

Meier fremholder at Fjell-ly og ImF Midthordland har lagt ned mye arbeid i prosessen om å bli AS, og at Logoskirken har deltatt på flere informasjonsrunder om dette.

– Jeg støtter ønsket fra Fjell-ly og ImF Midthordland om å gjøre Fjell-ly til et AS, sier Meier.

Medbestemmelse
Øystein Vik i Vik bedehusforening sier noe av det samme.

– Jeg har tillit til at de som har vurdert dette, har gjort en god vurdering, og at det er en fornuftig ordning for å drive leirplassen videre.

– Hva slags betydning vil det ha for dere at kretsen ikke lenger eier Fjell-ly og dere i stedet er blitt medeier?

– Forskjellen er at vi får en medbestemmelsesrett i det som skal skje der. Men i utgangspunktet vil det vel ikke endre driften så mye, svarer Vik.

Hjemmel
ImF Midthordland skal ikke selv eie Aksjer i Fjell-ly AS, men kretsen skal fortsatt sitte med hjemmelen, tinglysningsdokumentet.

– Det utløser på den måten ingen dokumentavgift eller tinglysingsavgift. Det er et vesentlig poeng. For det vil bli en betydelig kostnad, forklarer kretsleder Otto Dyrkolbotn.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.