Leirsted ga ikke ly for Midthordland

Fjell-ly har normalt brakt balanse i regnskapet til Midthordland Indremisjon. Men slik gikk det ikke i 2015.

I fjor gikk avdeling Fjell-ly på et underskudd på 310.499 kroner.

– Det er på grunn av lavere aktivitet – færre arrangementer og mindre utleie. I tillegg har gaveinntektene gått ned. Antall faste givere har også gått ned. Slik forklarer kretsleder Hans Kåre Algrøy i Midthordland Indremisjon Fjell-lys underskudd.

Underskudd
– Kretsen har normalt gått med underskudd. Men samlet har kretsen og Fjell-ly gått i balanse, legger han til.

Resultatet totalt for kretsen i 2015 viser et underskudd på Kr 614.708-. Avdeling krets har et underskudd på 304.209,-. Det betyr cirka kr 120.000 dårligere resultat i forhold til 2014. Et underskudd på 310.499,- for avdeling Fjell-ly betyr et resultat for leirstedet som er om lag 500.000 kroner dårligere enn i 2014. Drøfting av den økonomisk situasjonen blir en viktig del av årsmøtet for Midthordland Indremisjon 3.-5. juni.

Tiltak
– Vi er i gang med tiltak for å få opp aktiviteten for Fjell-ly, øke gaveinntektene og få flere faste givere for å komme i balanse, og vi har oppnevnt en komite som jobber med å øke gaveinntektene og antall faste givere, opplyser Algrøy.

For å få mer utleie av Fjell-ly er planen ifølge Algrøy å gå ut til bedrifter, både offentlige og private.

– Men det er hard konkurranse når det gjelder utleie. Før gikk det av seg selv. Nå må man gå mer ut og markedsføre Fjell-ly for å få økt utleie, er Algrøys erfaring.

Konsekvenser
– Hvilke konsekvenser får dette underskuddet for dere?

– Hvis vi ikke klarer å gå i balanse, så kan vi være nødt til redusere bemanningen, noe vi ikke ønsker. Vi er ikke så mange, vi er ikke flere enn vi må være. Da vil det gå ut over kvaliteten på tilbudet til foreninger, lag og forsamlinger. Og vi må basere oss mer på dugnad og frivillig innsats, konstaterer Algrøy.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.