Sambåndet

Tirsdag 20. august 2019
RSS

Fremtidsmøte om det som har vært

Over hele ImF-land jobbes det i disse dager med strategiplaner. I kveld er det Bergens Indremisjon som samles, under temaet «Det vi var».

Av Torgeir Hauge. Publisert 27. september 2012.
Kenneth Hjortland

Administrasjonsleder Kenneth Hjortland er spent på strategimøtets utfall.

Fakta

STRATEGIARBEIDET I ImF

På generalforsamlingen i Lyngdal neste sommer skal det vedtas en felles strategiplan for hele ImF, som skal gjelde fram mot 2020. Denne strategien skal bygge på de ulike kretsenes egne planer, og fungere som en felles paraply som skal sammenfatte de ulike behovene, visjonene og drømmene. På den måten er ønsket at strategiene skal være tilpasset hvert enkelt lokale område, men også bli noe felles for hele organisasjonen.

Bergens Indremisjon, selve vuggen for ImF, har med seg en lang historie. Og det er nettopp ved å se på denne historien de nå også ønsker å vende blikket framover.

– Vi tror det er viktig å ta et blikk bakover nå i starten av arbeidet med ny strategi, sier administrasjonsleder Kenneth Hjortland, før han fortsetter med aktuelle spørsmål:

– Hva har vi med oss som er verd å ta med videre? Hva har vi i historien som bør bli der og ikke med videre? Hvilke grunner var det til at de ulike arbeidsgrenene våre ble startet opp i sin tid? Hvilket hjertelag og hvilket bibelsyn har vært styrende i arbeidet vårt før? Skal vi bygge videre på noe, eller alt dette?

Og i tråd med en god, gammel tradisjon vil samværet i byforsamlingen Betlehem inneholde kaffe og «noe enkelt å bite i». Målet er at praten skal være åpen, ærlig og inkludere så mange av de fremmøtte som mulig.

– Først vil Johannes Kleppa ta oss med i et spennede tilbakeblikk før vi samtaler rundt temaet for kvelden, sier Hjortland, og legger til at han er spent på utfallet av kvelden.

– Jeg håper et bredt utvalg av forsamlingen kommer. Mange har jo meninger om dette, og folk skal få si sin mening. Vi kan ikke gjøre dette arbeidet kun på administrativt plan; det må komme fra misjonsfolket selv. Kanskje kan kvelden være med og skape ytterligere engasjement for arbeidet vi driver, sier Hjortland.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

KVS-Lyngdal og Bildøy Bibelskole må «ut på bygda» for å få plass til alle elevene, og KVS-Bygland passerte 60 elever – med erfaringsbasert håp om flere.

KOMMENTAR Biskop Atle Sommerfeldt må lære seg forskjellen på å bli støtt og å bli utstøtt.

Muslimske og kristne minoritetsungdommar godtar at leiinga i religiøs samanheng er mannsdominert, sjølv om dei forventar likestilling heime og i offentlegheita elles.

NMS-misjonær Tor Helge Brandsæter hjelpte ei thailandsk kyrkje å satsa på berekraftig jordbruk. Det skaper ei interesse som gjer det lettare å nå inn òg med evangeliet.

KOMMENTAR 21-åringen fra Bærum som er siktet for terror og drap, begynte å lese i Bibelen, meldes det. Skulle det gi grunn til bekymring?

Copyright © Sambåndet 2019