Gode tall for GF

I disse dager foregår den endelige evalueringen av GF 2011. Mest gledelig er de økonomiske tallene.

– De foreløpige regnskapstallene viser et underskudd på cirka 6 000, kroner, forteller økonomileder i Indremisjonsforbundet, Ingebrigt S. Sørfonn.

Dette er svært gode tall i forhold til tidligere år. Til sammenligning gikk forrige GF med et underskudd på 420.000, medregnet kollekter og gaver.

– Selv om GF 2009 var et bra arrangement, ble det veldig kostbart. Vi tok med oss erfaringene fra forrige gang inn mot årets arrangement.  Styret var også veldig klare på at det var nødvendig med en forsiktighetslinje uten for dyre investeringer, forteller Sørfonn.

– Har forstått ansvaret
I tillegg gleder organisasjonen seg over gode gavetall. Totalt kom det inn 445.000 i løpet av stevnedagene. Dette tallet inkluderer 121.000 som ble gitt til Asia-Link, og gaver til Finnmarksarbeidet. Totalt går rundt 262.000 til forbundet.
– Under GF-forhandlingene klarte vi på en positiv måte å formidle at medlemmene, misjonsfolket selv, må være med å ta ansvar for organisasjonens økonomi. Det som ble gitt gjennom kollekt og annet viser at folk har forstått dette, mener økonomilederen.

En av grunnene til at Årets GF har mindre utgifter er det tette samarbeidet med bibelskolen.
– Kortere avstand gir lavere utgifter, forklarer han.

I forhold til tidligere år var utgiftene mindre til hall og leie AV-utstyr, i stor grad ble eget utstyr benyttet. Også mesteparten av inntektene fra matsalg og overnatting tilfaller bibelskolen og Fjell-ly leirsted, i stedet for eksterne firma.

Fast på Bildøy?
– En av de tingene som har vært viktig for arrangementskomiteen å evaluere i ettertid, er synergieffekten av det å arrangere GF så tett opp i mot bibelskolen, og det at pengene på en måte forblir i organisasjonen, forteller Anja Ulveseth Heggen, sekretær i arrangementskomiteen.

Flere har ivret for at GF burde arrangeres fast på Bildøy, hvor man etter hvert har opparbeidet seg kompetanse og erfaring på det å arrangere stevner. Andre mener at det ligger for lite sentralt, noe som gjør det vanskelig å mobilisere misjonsfolket.
– Generalforsamlingen i 2013 blir ikke på Bildøy, men med tanke på fremtidige stevner kan det diskuteres, sier Ulveseth Heggen.

– En av fordelene med å bruke Bildøy er at det gjør det lettere for ImF sentralt å gjøre jobben, utdyper hun, og legger til at fasilitetene finnes der.
– Men vi har også muligheter på de andre stedene vi driver arbeid. Tanken bak å variere arrangementssted er å forhindre at det blir for mye arbeid på få ildsjeler, og at disse trenger en pause mellom slagene.

En vei å gå
Sammenlignet med de foregående generalforsamlingene i Molde og Stavanger, var oppmøtet dårligere. Generalsekretær Erik Furnes har tidligere spurt om hjelp til å knekke koden med å lokke misjonsfolket til Bergensregionen. Dette har han fått lite respons på.

– Vi har en vei å gå for å få samlet folket, vedgår Furnes.
– Dette GF var et arbeidsmøte uten de store vedtakene. For noen er sakene en viktig faktor for å møte opp. Andre har tidligere etterlyst mer fokus på det nære arbeidet og muligheter for de gode samtalene. Dette satset vi på i år. Derfor er jeg takknemlig for de som møtte opp, og var med på å gjøre disse dagene så fine, betrakter han.

Selv om det er vanskelig å gjøre alle til lags, har tilbakemeldingene på møteinnholdet vært bra.
– Det var et nærvær av Gud over dagene, og mange har fortalt at de ble berørt. Og dét er tross alt det viktigste, avslutter generalsekretæren.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.