Tau: Spesielle uker på Halsnøy

I 1999 skjedde det store ting på den lille øya Halsnøy i Ryfylke. – Vi planla to uker, men det varte i ni, sier Olav Halsne.

I begynnelsen av januar 1999 kom Marit Stokken til Halsnøy for å starte en møteaksjon. Med seg hadde hun en ungdom som het Helene Haugland, og som i dag er gift og heter Helene Romarheim. Møtet ble holdt i det nye bedehuset som ble innvidd 1. mai 1998.

− Det betydde at det var god plass. Der var store forventninger til møtet. Vi planla 14 dagers møteaksjon på Halsnøy. Det som skjedde, var at møteaksjonen varte i ni uker, forteller Olav Halsne som opplevde disse ukene.

Sang og bønn.
− Marit hadde en egen evne til å bli kjent med folk. Etter bare få møter var hun på fornavn med de fleste som kom. Helene var ung og hadde veldig godt lag med ungdom, minnes Halsne.

Møtene var preget av var mye sang og musikk.

− Marit og Helene sang mye sammen. I tillegg deltok Halsnøy-musikklag mange kvelder med sang. På hvert møte var det også mye fellessang og sang med barna. Sangen hadde en stor plass, forteller han.

Møtene var også preget av bønn.

− Det var fast bønnestund på loftet på bedehuset før hvert møte. Ingen møter ble avsluttet uten at det ble gitt anledning til å komme med bønneemner og ønske om forbønn. Mange, både unge og eldre, ba om forbønn på møtene, husker Halsne.

Alle aldersgrupper og generasjoner var samlet møtene.

− Møtene appellerte like mye til barn og ungdom som voksne og eldre mennesker. Skoleungdommen som reiste på skole i ukene, kom hjem i helgene for å gå på møtene. Søndagskveld tok de siste ferga tilbake, for å få med seg søndagsmøtet.

Gud samler skatter på jorden.
Halsnøy er et lite sted med cirka 140 innbyggere. Etter hvert kom det tilreisende fra naboøyene Ombo, Sjernarøy, Finnøy, Randøy og Helgøy, ja, fra store deler av Ryfylke. Jon Arne Helgøy, som har skyssbåtfirma, og selv er en ivrig «møtemann», tok en runde med båten på øyene for å frakte folk til møtene. Det ble mange turer i løpet av møteserien. En som deltok på mange av møtene, var Arne Nordbø på Finnøy.

− I løpet av møteserien skrev han sangen «Gud samler skatter på jorda». Han ringte til Aud Kindervåg Halsne en kveld og formidlet tekst og tone gjennom telefonen. Helene og Marit sang denne sangen på et møte, og det ble et fast innslag resten av møteaksjonen. Sangen er senere innspilt på en plate av Marit og Irene, forteller Halsne. (Du kan også lese den  i denne lenken)

Ungdomsvekkelse
Han er klar på at de ni møteukene med Marit og Helene har hatt stor betydning for Halsnøy og bygdene rundt.

− Dette utviklet seg til en stor ungdomsvekkelse. Det kom veldig mye ungdom fra hele Ryfylke. Der var lørdagskvelder med ungdomstreff med opp mot 200 ungdommer til stede. Da hadde de sang og vitnesbyrdl til langt på natt. Ellers var det flere voksne som ble frelst i løpet av de ni ukene. Det førte også til fornyelse for mange av de som deltok.

Olav Halsne er veldig takknemlig for disse ni ukene med vekkelse i 1999.

− Det gir meg håp om at vekkelsens tid ikke er forbi. Ennå leter Gud etter skatter på jorda, sier han.

—– —– —– —- —- —-

Marit Stokken og Irene Krokeide Alnes runder i år 40 år som sangevangelister. Dette blir markert med en jubileumsturné 24. oktober til 2. november med tema ”gi til framtiden” der inntektene går til bibelskolen på Bildøy.
sambåndet.no følger turneen med en ny artikkel for hvert sted.
Sakene blir publisert kl. 06 den aktuelle dagen. Følg med!

p-marit-stokken-og-irene-krokeide-alnes-7

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.