Ansatt i prosjektstilling

Rune Sæther er ansatt i en 20 % prosjektstilling for å drive arbeidet med den nye folkehøgskolen for 16-åringer fremover.

Sæther jobber i dag som lærer på Romedal ungdomsskole utenfor Hamar, men har tidligere jobbet to år på Høgtun Folkehøgskole.

– Det var der jeg virkelig fikk øynene opp for denne typen skole og hva det kan bety. Det å få jobbe blant ungdommer på denne måten er helt fantastisk. Kombinasjonen av faglig og sosialpedagogisk arbeid og den åndelige delen gjør dette til en utfordrende, men fantastisk skolehverdag som mange flere burde få oppleve.

36-åringen sitter som nestleder i regionsstyret i NLM, region Øst, og har studert 5,5 år ved NLA og har blant annet en bachelor i spesialpedagogikk og bacheloroppgave i skoleledelse. Det er denne ballasten han nå tar med seg inn i nye oppgaver.

– Jeg håper og tror at jeg får med meg en gjeng engasjerte mennesker som brenner for ideen med folkehøgskole, og også en type skole som først og fremst retter seg mot 16-åringer og avhoppere fra videregående. Fremover blir det spennende å se mer på linjevalg, og hva lokalsamfunnet kan ha å tilby av spennende utfordringer inn i en slik skole.

– Det som først og fremst blir gruppens jobb, er å arbeide frem en god søknad som kan sendes inn til myndighetene og overbevise dem om at det faktisk er behov for en slik skole. Her trengs det å kjenne de rette folkene, en dose kløkt, en gjennomført god søknad og masse bønn.

– Det er min oppfordring til alle som leser dette; bli med oss i bønn! Jeg håper misjonsfolket kan støtte og be for oss i arbeidet med å utarbeide søknaden, sette oss i kontakt med de rette folkene og be for styresmaktene skal se at dette er liv laga. Det har vi stor tro for!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.