Bygger kretsen på ny

Asle Hetlebakke er konstituert som kretsleder for Nordhordland Indremisjon (Nhi) fra 1. januar til 1. juni 2014.

Kretsstyret gjorde vedtak om dette 30. september, opplyser kretsformann Ottar Dalseid i Nhi til sambåndet.no. Det er ikke første gang Hetlebakke bekler denne stillingen. Bakgrunnen nå er at nåværende kretsleder, Glenn Nord-Varhaug, som kjent er ansatt som forsamlingsleder i Bergens Indremisjon fra 1. januar. Asle Hetlebakke har vært Nord-Varhaugs nestkommanderende. Samtidig er det klart at nåværende barnekonsulent i Nhi, Bjarte Vesetvik, slutter 1. juni for å bli barne- og familieleder i ImF-UNG fra 15. juni 2014. Kontorfullmektig Kari Skår slutter fra 20. april.

– Tenke nytt

 Konstitueringen gir kretsstyret mer tid og ro til å ta en grundig gjennomgang av hvordan kretsen er administrert og se om det er behov for endringer, sier Dalseid.

 Hva legger du i det?

 Samtidig som jeg synes det er vemodig med de som forlater oss, ser vi muligheten til å skape et nytt Nhi. Da må vi tenke helt nytt, og jeg er optimist. Vi har veldig mange unge som er med i arbeidet i kretsen, og generelt sett har vi jo ingen grunn til å være noe annet i denne «bransjen», sier Dalseid.

 Må ha effektiv administrasjon

De tre stillingene som kretsleder (100 prosent), barnekonsulent (100 prosent) og ungdomskonsulent (80-100 prosent) vil etter alt å dømme bli beholdt. Soveig Hosøy vikarierer i sistnevnte stilling i dag. Til de to sistnevnte stillingene har det ligget mye leirarbeid på Raknestundet, og det skal de ifølge Dalseid fortsatt gjøre.

 Det som er viktig for meg, er at personene som har disse stillingene, får rom for å komme ut og treffe lokalforeninger og folk ellers. Vi må ha en effektiv og dyktig administrasjon som også kan avlaste disse tre for en del administrative oppgaver. Da må vi eventuelt ha en annen person til å ta seg av disse oppgavene, sier Dalseid, som heller ikke er fremmed for å sette ut en del oppgaver, slik de i dag gjør med regnskapsfunksjonen.

Ingen navn ennå

Det er satt ned en komite i styret som skal jobbe med en arbeidsform for Nhi fram til neste styremøte 11. november.

 Når vi har det på plass, vil vi se på hvilke mennesketyper vi trenger og gå aktivt ut. Vi har altså ingen konkrete navn vi arbeider med ennå. Men styret jobber veldig konstruktivt, og målet mitt er at vi har folk i stillingene innen årsmøtet vårt 1. juni,  sier Ottar Dalseid.

 

1 svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.