Møteuke på Bildøy

– Vi er godt fornøyd med uken som har vært. Responsen har vært oppløftende, sier Magnus Hatløy.

Fra onsdag til søndag i uke 49 ble det arrangert kveldsmøter på bibelskolen. Tor Ingvald Lauvrak, forkynner i ImF-UNG, sto for talene, og møtene var åpne for alle.

– Hvorfor møteuke?
– Vi vil jo gjerne invitere folk utenfra til bibelskolen vår. Samtidig er det for studentenes skyld; at de skal få erfare hvordan en slik serie med møter kan være. Da får de også muligheten til å tenke over store tanker enn hva de ville fått på et enkeltmøte, sier Magnus, og fortsetter:
– Tor Ingvald er flink til å formidle på en god måte, og f.eks. gjennom å trekke linjer mellom GT og NT, gir han oss en forståelse over hvorfor Jesus gjorde slik som han gjorde.

Fastere
– Hvordan har responsen vært etter møtene?
– Det har vært flere som har tatt flotte steg og blitt tryggere i hjertene sine på hva de tror på. Mange har gitt til kjenne at de kan slappe mer av i troen sin og slippe tanken på å hele tiden prestere.

Før møteuken ble det utnevnt en komité blant lærerne for å planlegge og til å lede møtene, mens elevene ble utfordret på lovsangsdelen. Unntaket var fredag kveld, da møtet ble ledet av husbandet til Brattholmen bedehus.

Godt oppmøte
Det kom bra med folk på møtene. Møtet ble annonsert i lokalavisen, men storparten av møtedeltakerne var likevel elever ved skolen. Onsdag kom det desidert flest, med omkring 100 møtedeltakere, mens det dabbet litt av de neste dagene. Det siste møtet telte omtrent 70.

– Vi er godt fornøyd med møteuken og ønsker å satse på dette videre. Men gjerne tidligere på høsten slik at vi lettere kan få inn flere utenfra. Denne tiden av året er nokså hektisk med eksamener, og møtene krasjer gjerne med andre julearrangementer lokalt, forklarer Magnus.

Sterkt nærvær
For Tor Ingvald sin del har det vært en veldig bekreftende uke med gode samtaler utenfor møtene. Selv har han vært integrert i miljøet hele uken, og han kan se tilbake på uken med et smil om munnen.
– Møteuken har vært veldig fin. Guds nærvær har vært sterkt, og det virker som at flere har blitt mer glad i Jesus, sier han entusiastisk.

– Hvordan virket møtene på deg?
– Jesus har vist seg mye større og gjør enda større ting enn jeg trodde. Det er vanskelig å finne ord, det er rett og slett bare helt fantastisk, sier han, og legger til:
– Jesus lever fortsatt og gjør det han sier han skal gjøre; sette mennesker i frihet.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.