I kø for å jobbe på Bildøy

– Vi er utrolig takknemlige for at så mange kompetente og flotte folk tenker at det er stas å være lærer på Bildøy, sier rektor Aud Karin K. Ringvoll.

Dagen før søknadsfristen går ut, har Bidløy-rektoren et luksusproblem. Søkerne til den ledige bibellærestillingen, er flere, og gode.

– Det er nesten slik at vi godt kunne tenkt oss å hatt ledig stilling til flere enn én, sier Aud Karin Kjølvik Ringvoll.

Hun understreker samtidig at ingen er ansatt og aktuelle kandidater skal i gjennom en ansettelsesprosess før de evt tilbys en jobb. Det er derfor fortsatt mulig å levere søknad.

– Men da skal det være gode folk, sier hun med et smil.

Teologisk kompetanse
Den ledige stillingen på bibelskolen er et vikariat for Morten Torsvik som har søkt permisjon. Torsvik er utdannet teolog og det er grunnen til at skolen har presisert «teologisk kompetanse» i stillingsteksten.

– I nedbemanningsprosessen i fjor, ble vi noe svekket på denne typen kompetanse. Når vi nå søker vikar, har vi vært obs på å ivareta dette, sier styreleder Knut Fr. Sørheim, som understreker at det ikke nødvendigvis er teologisk embetseksamen som ligger i kravet.

– Nei, en slik kompetanse kan være mangfoldig, men vi ønsker en person med formell utdannelse. I tillegg vil selvsagt de personlige kvalifikasjonene være viktige, sier han.

– Hva med kjønn? Kan en kvinne som er ordinert som prest, også være aktuell?

– Den problemstillingen har vi faktisk ikke diskutert i styret, så her vil jeg si at vi er åpen for alle kandidater i utgangspunktet, sier Sørheim.

Dobbelt løp
Stillingen er en heltidsstilling og ledig fra 1. august. Oppgavene er undervisning i blant annet bibelfag, apologetikk og etikk. Sosialpedagogisk arbeid med hovedvekt på samtaler, oppfølging og tilsyn, følger også med. Det gjør også profileringsarbeid for skolen og noe reisevirksomhet.

Knut Fr. Sørheim forteller at skolen kjører et dobbelt løp for å finne den rette kandidaten. I tillegg til utlysningen har de også kontaktet aktuelle kandidater med oppfordring om å søke.

– Men her ønsker jeg naturlig nok ikke å nevne navn, sier avtroppende styreformann.

Navn nevner heller ikke rektor Ringvoll. Hun er bare takknemlig for at søkerne er gode.

– Men det må jo bety at mange har fått med seg at dette er verdens beste arbeidsplass, sier hun lurt.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.