«Elsket–utrustet–utsendt»

God mat, solid forkynnelse, sang og musikk, filmer, sterke vennskapsbånd. Lett blandet sammen med alvor og moro hånd i hånd. Det var hovedinnholdet da Bildøy Bibelskole takket av skoleåret 2012/13. Et innhold ikke så ulikt en vanlig skolehverdag. – Det er en ære for meg å lede denne festen. Nå skal vi sammen feire dere […]

God mat, solid forkynnelse, sang og musikk, filmer, sterke vennskapsbånd. Lett blandet sammen med alvor og moro hånd i hånd. Det var hovedinnholdet da Bildøy Bibelskole takket av skoleåret 2012/13.

Et innhold ikke så ulikt en vanlig skolehverdag.

– Det er en ære for meg å lede denne festen. Nå skal vi sammen feire dere studenter, sa en stolt T2-lærer Anne Furnes da hun ønsket velkommen til fest.

– Direkte adgang.
Festtaler for kvelden var rektor Roald Kvam.

– Jeg skal gjøre noe av det vi driver med til vanlig her på huset. Jeg skal preike til dere, sa han før han tok oss med på en reise i Rom 5.

Elsket – utrustet – sendt. Det var stikkordene hans.

–For å skape en forandring må du ut på en vandring. Og skal du på en vandring, er det avgjørende viktig å begynne der du er, ikke dit du skal. Så hvor er du, spurte han før han forkynte om vår fred med Gud.

– Der du er.
– På bakgrunn av Jesu død og oppstandelse så har fred med Gud. Forholdet er ordnet og avklart.

Med det har vi også adgang. Det er åpent. Tilgjengelig like til Faderen. På denne bakgrunn er jeg så utrustet.

– Han utøser sin kjærlighet og tar bolig i oss. Klarer du væpne deg i den tanken? Hadde jeg bare … så skulle jeg tjent Gud, sier vi ofte. Men Guds kjærlighet bor i oss. Der jeg er – ikke der jeg skulle ønske jeg var – der skal jeg få begynne. Og det er en takketjeneste, ikke en avbetaling på et lån.

Dermed blir også utsendingen å gå med Gud der vi faktisk er.

Tårevått.
Kveldens høytidelige høydepunkt var utdeling av vitnemålene.

– Det viktigste er ikke det som står på papiret, men det dere bærer med dere hver enkelt, sa Anne Furnes før utdelingen startet.
Siste post var sang fra skolekoret – før hele personalet overrasket årets studenter med å synge velsignelsen og dele ut roser.

– Det var alt. Dermed var det slutt, sa Geir Dahle, kveldens andre møteleder, før studentene fortsatte inn i natten med mer alvor, latter og tårer.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.