Store byggeplaner ved KVS-Lyngdal

Planer til mellom 40 og 50 millioner kroner sendt på anbud.

Planene omfatter et nybygg der den gamle låven i dag står, og en ombygging av hovedbygget. En tenkt opprusting av A-internatet er lagt på vent i påvente av anbudsprisen på de to øvrige delene av prosjektet.

Nybygg
– Siloen og den gamle låvebroa skal beholdes, men så er planen å erstatte låven med et treetasjes nybygg med internatrom på toppen, ny møtesal – som flyttes fra dagens hovedbygg –  og diverse rom til skolebruk i 1. etasje, særlig til idrett. Det opplyser styremedlem Kenneth Foss til sambåndet.no.

Hovedbygg
I hovedbygget er det tanken å bygge den gamle gymsalen om til kontorer og resepsjon. Dagens matsal skal utvides, og det skal bli bibliotek i dagens peisestue. I tillegg blir det nye klasserom i hovedbygget.

– Det skal være nytt styremøte i september, og da håper vi å kunne velge entreprenør, og at arbeidene kan starte i forlengelsen av det, sier Kenneth Foss.

Trenger mer plass
Byggeplanene vil bokstavelig talt ruve i skolens historie. Bakgrunnen er at skolen har hatt en utvikling de siste fem-ti årene som gjør at den trenger mer plass.

– Skolen må settes i stand til å huse 270 elever og flere ansatte enn tidligere, og det nye tilbudet om studiespesialisering (allmene fag) gjør at det blir 30 flere elever for hvert år. Matsalen er for liten i dag, og det er ikke noen god bibliotekløsning.

Øker gjelden
Prosjektet skal etter planen finansieres ved økt låneopptak. Administrasjonen ved skolen har jobbet med planene i flere år, og styret har vært holdt løpende orientert.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.