Mange vil bli bibellærer

– Vi er godt fornøyd med kandidatene som har søkt, sier rektor ved Bildøy bibelskole, Gunnar Ferstad.

Da søknadsfristen gikk ut fredag, talte søkerbunken ni søknader. I tillegg har skolen hatt muntlig kontakt med flere andre aktuelle kandidater til det ledige årsvikariatet som bibellærer på Bildøy.

Gode kandidater.
– Alle søkerne har spennende kvaliteter, og det er stort spenn og variasjon både i alder, formell kompetanse og realkompetanse, sier rektor Gunnar Ferstad, som forteller at både kvinner og menn befinner seg i søkerbunken.

Han er derfor optimistisk med tanke på den videre ansettelsesprosessen.

– Vi er fornøyd med responsen vi har fått, og vi er fornøyd med søkerne våre. Vi har et godt grunnlag, og nå starter jobben med å snakke grundigere med de 2-3 mest aktuelle kandidatene, sier han.

Lekmannslinje?
Skolen har i dag to mer eller mindre rene bibellærer-stillinger. Fra før er Kristoffer Norbye ansatt i vikariat for Morten Torsvik, som er i studiepermisjon, i den ene stillingen. Også stillingen som nå skal besettes, er et vikariat, denne gang for Edvard Foss som det kommende året skal inn i en forkynnerstilling i ImF sør.

– Tradisjonelt har man ofte ønsket en bredde i bibellærerstillingene, dvs at både teologisk kompetanse og en lekmannslinje er representert. Blir det viktig nå også?

– Vi har det med oss, men siden dette i første omgang er et vikariat, er ikke dette så viktig akkurat nå, sier Gunnar Ferstad.

God opplevelse.
– At såpass mange ønsker å arbeide som bibellærer på Bildøy; hvordan kjennes det for deg som rektor?

– Det kjennes veldig greit og er på mange måter svært tilfredsstillende, men like viktig som antallet, er begrunnelsen for at de ønsker seg hit. De gir alle uttrykk for tanker og drømmer for hva de har lyst til å utrette som bibellærer for unge mennesker, sier Gunnar Ferstad, som regner med å ha ny kandidat på plass i god tid før neste styremøte i midten av april.

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.