Si-Reiser og Ravinala slår seg sammen

MED LENKE TIL NRK-INTERVJU: De misjonseide reiseselskapene Si-Reiser AS og Ravinala Reiser AS slår seg sammen og blir den største reiseoperatøren i Norge innen kristne feriereiser.

I tillegg til feriereiser skal det sammenslåtte selskapet tilby ulike reisekonsepter til skoler, institusjoner og lignende.

– Jeg tenker at dette er en vinn-vinn-situasjon for begge selskapene. Vi har hver vår sterke felt som vi nå kan tilby sammen, sier daglig leder Aud Kindervåg Halsne i Si-Reiser til sambåndet.no.

Ifølge Halsne har de to selskapene til en viss grad vært i en konkurransesituasjon fram til nå, i alle fall på misjonsturer.

– Samtidig er det slik at Si-Reiser har hatt en del med Det Norske Misjonsselskap (NMS) (se faktaboks) å gjøre også fram til nå. Blant annet har vi hatt reiseledere som er ansatt der, opplyser Halsne.

I hovedsak har de to selskapene likevel operert i litt ulike miljø.

– Derfor tror jeg at det sammenslåtte selskapet får et større kundekartotek enn vi har hver for oss

Antall ansatte ikke berørt

Selskapsnavnet blir Si-REISER, med en avdeling som viderefører Ravinala-navnet. Antall ansatte i selskapene, ca. ni årsverk i Si-Reiser og to i Ravinala, blir ikke berørt av fusjonen.

– De ansatte er informert, noen har også vært delaktig i prosessen, og jeg har bare fått positive tilbakemeldinger. Det vi tenker på, er at vi får utvidet kompetansen vår, sier Halsne.

Til stede i Stavanger

Fysisk er det en betydelig avstand mellom selskapene. Ravinala har kontor i Stavanger og Si-Reiser er lokalisert til Ålesund.

– Men nå kommer det til nytte at jeg bor i Rogaland. Jeg kommer til å være jevnlig til stede i Stavanger. Og vi vil samle personalet i begge selskapene til møter, kurs og andre tiltak, understreker Halsne.

Si-Reiser har for øvrig allerede et fjernkontor, nærmere bestemt i Kristiansand, der reisekonsulent Geir Sandvik sitter. Også en prosjektstilling i 40 prosent er plassert i Sørlandets hovedstad.

Folk flest

Det sammenslåtte selskapet vil ha et stort nettverk av erfarne reiseledere og vil kunne skreddersy ulike typer reiser til store deler av verden, både for større og mindre grupper og for enkeltpersoner. Selskapet vil gjøre mindre kjente reisemål tilgjengelige for folk flest.

Si-Reiser driver i dag reiseoperatørvirksomhet med basis i kristne feriereiser, ad hoc-reiser og reiser til Israel. Ravinala Reiser driver reisevirksomhet med basis i reiser til land der det drives norsk misjon og bistandsarbeid.

Emisjon

Fusjonen skjer i form av en rettet emisjon. Si-Reiser er det overtakende selskap. Etter fusjonen blir eierstrukturen slik at Normisjon, Indremisjonsforbundet og Det Norske Misjonsselskap med samarbeidende selskap (se faktaboks) vil ha ca. 20 prosent hver av aksjene og til sammen eie ca. 60 prosent. Sunnmøre Indremisjon vil eie nær 40 prosent og Indremisjonssamskipnaden og Nordmøre og Romsdal Indremisjon vil eie de resterende aksjene.

Fusjonen planlegges gjennomført i løpet av 2014. Den vil ikke ha innvirkning på allerede fastlagte turer.

Lytt til direktesendt radiointervju med Aud Kindervåg Halsne på NRK Møre og Romsdal 01. juli.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.