40 år på veien for Jesus

– Vi har ingen planer om å slutte. Det er i tilfelle Herren som må stoppe oss, sier Irene Krokeide Alnes – med smil om munnen.

Marit Stokken og Irene Krokeide Alnes runder i år 40 år som sangevangelister, og det skal blant annet markeres med sangmøter til inntekt for bibelskolen på Bildøy i tiden 24. oktober til 2. november. Turneen begynner med stor jubileumskonsert i Filadelfia i Oslo og avsluttes i bibelskolehallen på Bildøy. På turneen vil de ha med seg gjester og sangere som de har samarbeidet med gjennom årene, som Sveinung Andersen, Arne Pareli, Viktor Klimenko, Mette og Roger Sørensen, Henning Persson, Jostein Myklebust og Halldis Reigstad.

– Hvorfor jubileumsturné?

– Det er en type markering som gir en fin mulighet til å samle inn penger til en god sak vi brenner for. Og da blir det en sangturné til inntekt for Bildøy Bibelskole, forteller Marit.

Det hele startet 1. oktober 1974. Da skulle de som 20-åringer for første gang ha møter sammen. De fant raskt tonen, bokstavelig talt. Siden har de vært på veien for å gi videre evangeliet om Jesus. 4. oktober «tjuvstartet» turneen med en markering på Valderøy bedehus, og det altså nærmest på selve jubileumsdagen.

Vekkelser
 Hvorfor reiser dere akkurat til de stedene som er satt opp på turneen?

– Vi har planlagt opplegget sammen med en komité. Vi valgte plasser hvor vi har opplevd blant annet gode vekkelsestider. Det er naturlige steder å være innom når ruten begynner i Oslo og avsluttes på Bildøy, sier Irene.

Folket som kommer på møtene, er variert, fra de yngste til de eldste.

– En plass kan det være mange ungdommer som kommer. En annen plass er det mer folk midt i livet. Andre steder er det alle generasjoner. Vi trives best når hele familien er samlet, sier Marit.

Bibelskolen
Sangevangelistene brenner for at evangeliet må bli ført videre til neste generasjon.

– Vi har et motto for turneen: «GI TIL FREMTIDEN». Derfor ønsker vi en stor gave til Bibelskolen, der unge mennesker utvikles, utdannes og utrustes til tjeneste for Jesus og sine medmennesker. Vi tenker på fremtiden – at neste generasjon skal bli glad i Guds ord. Her er Bibelskolen en nøkkel. Det er mange flotte ungdommer som ønsker å vitne om Jesus. Bibelskolen er en kraftfaktor for å utruste Guds folk og for å gi evangeliet videre til nye generasjoner. Vi har samlet inn og gitt penger til Bildøy Bibelskole i alle år. Det vi tjente på innspillingene våre, har gått uavkortet til skolen.

En rekke bedrifter sponser turnee slik at mest mulig av pengene som samles inn, kan gå til Bildøy bibelskole.

Kallet
– Hva er det som har vært drivkraften i alle disse 40 årene?

– Vi har et sterkt kall, og kallet er noe du bare må følge. Så møter vi mange flotte medarbeidere og ledere, det er vi takknemlig for. Ikke minst ildsjelene rundt i byer og bygder. Når nye får møte Jesus, bobler gleden og takknemligheten over, sier Marit.

– Hvordan har det vært å være på veien for Jesus i 40 år?

– Det har vært et stort privilegium å få se det som Jesus gjør. Det er sant at Guds ord er en kraft til frelse. Det er han som frelser, fornyer og utruster sitt folk. Men vi har hatt både gode dager og vanskelig dager med sykdom og andre tøffe ting. På vanskelige dager har vi opplevd at Gud trøster. Det er Gud som holder oss oppe. Det handler om Jesus og ikke om oss, sier Marit.

– Hvor lenge vil dere holde på?

– Så lenge Gud vil vi skal holde på. Vi har ingen planer om å slutte. Det er Herren som må stoppe oss, ler Irene Krokeide Alnes.

sambåndet.no følger turneen med en ny artikkel for hvert sted, og også noen saker nå i dagene før. Sakene blir publisert kl. 06 den aktuelle dagen. Følg med!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.