Nærbø: Glade damer i huset

Magne Wold fra Nærbø har god kjennskap Marit Stokken og Irene Krokeide Alnes. Han har hatt dem boende hjemme hos seg.

Nærbø har hatt besøk av Marit Stokken og Irene Krokeide Alnes flere ganger. Magne Wold er en av dem som har flere gode minner fra disse besøkene.

− Et år hadde de møter hver kveld i seks uker fra tirsdag til søndag. Det var fine møter og mye folk som kom. Vekkelse kan en ikke si det var. Noen få sjeler var det kanskje som ble frelst. Men det var fornyelse på bedehuset, forteller Wold.

Les om vekkelse på Jæren

Fornyelse
− Hvordan merket du det?

− Det var større oppslutning om møtene, og det var mer enhet. På bedehuset var det ikke bare ImF som drev virksomhet, men også andre organisasjoner. Det var mer fellesskap og samarbeid mellom organisasjonene. Det ga en ny giv.

Et annet minne Wold har om Marit og Irene, er at de var på Nærbø i 1984 da man skulle starte byggingen av det nye bedehuset. Marit og Irene tok det første spadestikket. De har også hatt møter i det nye bedehuset.

Wold har ikke bare truffet Marit og Irene på bedehuset. Han har også hatt damene boende i huset.

Kjekke å ha i huset
− De har en glad måte å være på. Det er glade damer, lette å samarbeide med. Det var kjekt å ha dem i huset. De har mye å gi privat og på møter, forteller Wold.

En slik gang husker han veldig godt.

− Irene var her med sin sønn. Da var han cirka to år. Det var en fin opplevelse å bli kjent med ham som gutt. I dag er han en voksen mann. I den perioden intervjuet Stavanger Aftenblad Marit og Irene da de var her. Overskriften var: «Mor er emissær». De ble intervjuet da de hadde reist som sangevangelister i 15 år i 1989.

Magne Wold er ikke på Nærbø når Marit og Irene kommer dit på jubileumsturneen.

− Det var veldig dumt. Jeg er bortreist på ferie akkurat da. De skulle lagt den til et annet tidspunkt, sier han spøkefullt.

Se levende bilder fra møtet på Nærbø på Indremisjonsforbundets Facebook-profil og på Instagram (#imfmedia) (på grunn av en teknisk feil falt lyden dessverre bort!) Følg Indremisjonforbundet og Sambåndet på Facebook.

—– —– —– —- —- —-

Marit Stokken og Irene Krokeide Alnes runder i år 40 år som sangevangelister. Dette blir markert med en jubileumsturné 24. oktober til 2. november med tema ”gi til framtiden” der inntektene går til bibelskolen på Bildøy.
sambåndet.no følger turneen med en ny artikkel for hvert sted.
Sakene blir publisert kl. 06 den aktuelle dagen. Følg med!

p-marit-stokken-og-irene-krokeide-alnes-12

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.