Fornyelse på Valderøy

Så har det skjedd igjen: En møteaksjon med Marit Stokken og Irene Krokeide Alnes har blitt forlenget.

− Det er en stund siden sist at vi forlenget en møteaksjon med to uker. Det er stort at det fortsatt skjer, sier Irene til sambåndet.no.

620_Marit-Irene-01b

Marit og Irene forlenger møteaksjonen på Valderøy bedehus med to uker. Foto: Roy Mulelid

Det er for tiden møteaksjon på Valderøy bedehus med Marit og Irene. Arrangementet er et samarbeid mellom alle indremsisjonsforeningene på Valderøy, Giske, Godøya og Vigra. Det skulle være to uker, men har altså nå blitt forlenget med to uker. Irene forteller om ganske fullt bedehus og utelukker ikke at det kan bli ytterligere forlengelse, samtidig som hun forsikrer sambåndet.no om at stedene der de egentlig skulle vært, har blitt tatt vare på.

− Andre har måttet stille opp der vi egentlig skulle vært disse to ukene, så det har gått fint, sier hun.

Bønnering
− Hva er det som skjer?

− For det første har vi satt i gang en bønnering på alle øyene. Fra kl 06.00 til kl 24.00 er det hele tiden noen som ber for møtene. Alle tar på seg et kvarter hvor de ber for møtene og bygda. Vi merker velsignelse av disse bønneringene. Når folk er med i en bønnering, blir de mer engasjert og kjenner ansvar.

Ifølge Irene er denne bønneringen den viktigste forklaringen på det som skjer på Valderøy.

− Det har ført til fornyelse i kristenflokken, styrket fellesskapet for troende, og det har skapt en vekkelsesånd. Både de som går på bedehuset til vanlig og de som ikke går regelmessig, kjenner seg dradd til Jesus.

Fornyelse
Bjørn Valkvæ i arrangementskomiteen bekrefter det Irene sier:

− Det oppleves veldig positivt, spesielt med tanke på samarbeidet mellom ImF-foreningene og forsamlingene. Mange søker forbønn, og det er stor bevegelse i forsamlingen. Vi opplever fornyelse, sier han.

Noen konkrete eksempler på at folk er blitt kristne i løpet av denne møteaksjonen, kan ikke Irene komme med.

− Men det har skjedd mye blant unge – uten at det sies til oss at noen har blitt kristne.

− Hvorfor har dere forlenget møteaksjonen?

− Det er fordi vi opplever fornyelse. Det er bevegelse særlig blant unge, men også eldre, til å søke nærmere Herren. En sa: «Jeg har fått et nytt bønneliv og ny frimodighet til å være et vitne.» Vi har ikke ofte hatt 14 dagers møteaksjon i senere tid, men ser hvor viktig det er. Mye spennende skjer når en gjør så grundig forarbeid og så mange deltar og kjenner ansvar, sier Irene.

Valderøy

Det er mye sang og muskk på møtene. Foto: Privat

Mange tilbakemeldinger
Foruten Marit og Irene deltar ulike sang- og musikkrefter på møtene, og redigert opptak fra møtene kan høres på FM 101 kl 21.00 hver kveld i nærradiosending fra studio på Valderøy bedehus.

− Vi har fått masse tilbakemeldinger fra folk som har lyttet på radiooverføringene. Vi har også forbønnsamling. Folk søker forbønn i møtet og ønsker å innvie seg til Jesus og tjeneste for ham, forteller Irene.

Hun vil ikke fremme seg selv og Marit i det som skjer.

− Vi forkynner ordet, synger og vitner om evangeliet. Det er ikke så viktig å snakke om årsak. Det er snakk om Guds time, og bønn er veldig viktig. Vi er så takknemlige for at Jesus arbeider i bygdene, og vi er takknemlig når vi ser hva som skjer når Jesus samler oss.

Så vil hun oppfordre folk til å be for henne og Marit og til å ha forventning til at Gud kan gjøre noe der de selv bor.

− Vi må aldri slutte å tro at vekkelsen kan komme, sier Irene Krokeide Alnes.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.