TALE: Ungdommer har samlet seg i Betlehem for høre Håvard Østhus tale på online UL. Alle foto: Brit Rønningen

Mini-UL i Betlehem

I stedet for å se på online UL alene hjemme samles en gjeng ungdommer i Bergen for å gjøre det sammen og få litt festivalstemning.

Når sambåndet.no kommer til Betlehem i Bergen, sitter barne- og ungdomsarbeider i NLM Region Vest, Cathrine Kvamme, utenfor på en krakk og registrerer ungdommene som har meldt seg på online UL 23.-25. juli. En oppsummering viser at 56 ungdommer er påmeldt.
I gangen sitter Maria Andersen og får i seg litt mat. Hun kommer fra Randaberg, og hun har vært med på UL to ganger før og har også vært med å rigge til UL.

KICK OFF: Det er pangstart på online UL.

Fellesskap
‒ Det skulle være UL camp på Tonstadli leirsted, men det ble avlyst på grunn av for få påmeldte, så da dro jeg hit i stedet, forteller Maria Andersen.
‒ Hva betyr UL for deg?
‒ Det betyr kristent fellesskap og møte med andre ungdommer som har samme tro og står for det samme som deg.

LANGVEISFRA: Maria Aarhus (til venstre) og Maria Andersen er kommet helt fra Randaberg for være med på online UL i Betlehem.

Maria Aarhus kommer og setter seg ved siden av Maria Andersen. De går på samme skole og er gode venninner.

‒ Jeg skulle på UL for første gang i år for å bli inkludert i fellesskapet og få påfyll. Nå blir det dette i stedet. Jeg håper det blir hyggelig og at jeg vil møte nye folk og at det blir lovsang, for jeg liker å synge og er med i lovsangteam, sier Maria Aarhus.

Pangstart
Inne i salen er det kick off før det blir sending fra UL studio. Ungdomsarbeider Andreas Skjelde i Salem får opp stemningen med å lede an i dans til musikken som spilles fra lydanlegget. Han får også ungdommene til å løfte opp en stol i været, og da kan ikke stemningen bli noe særlig bedre.
‒ Det er bra oppmøte siden det er midt i fellesferien, synes Skjelde.

Da han var ungdom, brukte han å reise på UL.

‒ For meg var UL nye venner og god forkynnelse. UL er en festival som forvandler mange liv, sier han.

Kvamme er fornøyd med kick off.

‒ Dette var en startet veldig bra start, en pangstart, slår hun fast.

‒ Hva slags forventninger har du til disse dagene?

‒ Jeg har forventning til at vi skal klare å skape festivalstemningen og bygge relasjoner og vennskap. Så har jeg forventing til hva Gud vil gjøre.

KJIPT; Silje Bech-Sørensen og Tirill Bjørvik synes det er kjipt at det ikke ble UL i år, men online UL er en god erstatning.

Kjipt
I salen venter venninnene Silje Bech-Sørensen og Tirill Bjørvik på at UL-sendingen skal begynne. De går begge i Tremorkirken.

‒ Jeg var på UL for første gang i fjor. Det er veldig kjipt at det ikke ble i år, men jeg tror dette blir et bra og veldig gøy arrangement, sier Silje.

‒ Jeg skulle reise for første gang på UL og treffe mange nye folk. Kjipt at det ble avlyst, men jeg tror også at dette blir bra, sier Tirill.

Forkynneren
På kveldsendingen fra online UL er det mye forskjellig program fra studio og Kongeparken Amfi med intervjuer, videoer og konkurranser før Håvard Østhus begynner å tale. Til vanlig jobber han som avdelingsleder på Tryggheim Forus VGS.

‒ Hva føler du når du får det du virkelig har lyst på og som du ser på som verdifullt?

Gleden var en kort stund. Du trodde det skulle gjøre deg konstant lykkelig, men det gjør det ikke, sier Østhus.

Han nevner Forkynneren som kom frem til at rikdom, makt, status og popularitet ikke hjelper og ikke gjør deg ikke mer fornøyd eller lykkelig. Alt er tomhet og jag etter vind.

‒ Forkynneren sier også at Gud har lagt evigheten i våre hjerter. Se livet utfra evighetens perspektiv. Livet er reisen hjem. Det viktigste er at jeg kommer frem. Vårt hjem er i himmelen, fortsetter Østhus.

FESTIVALSTEMNING: Det er som en minifestival på online UL i Betlehem.

Paulus
Et annet eksempel han nevner, er Paulus.

‒ I Filipperbrevet skriver Paulus at det han har her, er skrot sammenlignet med evigheten.

Og da han skrev «Gled dere i Herren», satt han i fengsel og med en dødsdom hengende over seg. Jesus gir ekte frihet, glede og fred, sier Østhus og avslutter med et råd:

‒ Ikke ha tunnelsyn og tro at hvordan vi har det eller at vår verdi er avhengig av ytre omstendigheter, av hvor rik, populær eller hvilken status og makt vi har.

FORNØYD: Trym Bull Thomassen og Kristine Øpsdal er fornøyd med kveldssendingen fra online UL.

Bra alternativ
‒ Det er veldig bra møte, masse variert program, er Trym Bull Thomassen sin kommentar på kveldssendingen.

‒ Jeg synes det er bra at de har investert så mye for at det skal være mulig å ha UL online og at det fungerer. Jeg skulle på UL for første gang. Så kom korona. Det er et bra alternativ at de har invitert til online UL her i Betlehem, for det kan bli ensomt å følge med hjemme alene, sier Trym Bull Thomassen.

‒ De gjør det meste ut av det. Det blir ikke helt det samme som å være på UL. Man går glipp av å være der, men det er bra å få være her i stedet, sier Kristine Øpstal.

Hun og Trym Bull Thomassen går i Betlehem.

‒ Jeg har vært på UL en gang før. Det var veldig kjekt og masse inntrykk og masse folk, og det er kjipt å gå glipp av det, sier Kristine Øpstal.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.