Tina-saken preger Lyngdal

Fire lyngdøler er arrestert og siktet i en 15 år gammel drapssak. Det har også vært samtaleemne på KVS-Lyngdal.

På KVS-Lyngdal har ansatte og elever fått med seg at fire menn fra Lyngdal ble arrestert i Tina-saken forrige uke. I oktober 2000 ble Tina Jørgensen funnet drept, én måned etter at hun forsvant fra Stavanger sentrum (se faktaboks). Jørgensen og hennes familie var mange somre på Rosfjord camping i Lyngdal, et steinkast fra Lyngdal bibelcamp.

Trist sak
− Det var mye snakk om det før helgen. Det er en trist sak som preger Lyngdal. Lørdag var det foreldredag ved skolen, og vi fokuserte da på elevene våre og skolen. Det hadde kanskje vært mer snakk om det hvis det ikke hadde vært på grunn av det, forteller rektor Ståle Andersen ved KVS Lyngdal til sambåndet.no.

Skolen har lagt til rette for samtale med elever som ønsker det, i forbindelse med saken.

− Ellers tenker vi at det blir mindre snakk om dette nå når etterforskningen pågår, sier Andersen og legger til: − Politiet har bedt om ro til å etterforske, og det må de få.

Brukt i undervisningen
Elevrådsleder Susann Aanensen ved KVS Lyngdal opplever at det siste som har skjedd i Tina-saken, ikke preger elevene ved skolen så mye.

− Vi har mest fått reaksjoner som «Vi synes synd på de pårørende», eller at det er litt rart og ekkelt. De som på en måte kjenner dem det dreier seg om, blir nok mer preget av det. Vi andre er ikke så preget. Det er en så gammel sak. Hvis det hadde skjedd i dag, hadde det vært verre. Vi har snakket om det, men det er ikke noe som opptar oss så mye. Vi snakker like mye om andre ting, sier Aanensen.

− Hva har skolen gjort i denne saken?
− Så vidt jeg vet, har ingen lærere tatt det opp i klassen, men skolen har tilrettelagt for samtale for de som vil. I en klasse har de snakket om det og brukt det i undervisningen, i psykologi, forteller Susann Aanensen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.