Internatbrann på Bibelcampen

Hele D-internatet ved KVS Lyngdal ble natt til mandag evakuert. Snarrådig innsats slukket brannen før den rakk å utvikle seg.

– Jeg våknet av brannalarmen halv fire i natt, åpnet døra til mellomgangen og røyken slo i mot meg fra trappeoppgangen, forteller leirsjef og brannvernleder Kenneth Hjortland, som selv bodde på D-internatet.

Da skjønte han fort at det var alvor og fikk satt igang evakuering av bygget. Men på dette tidspunkt var allerede brannen slukket.

For ifølge Lyngdal lensmannskontor startet brannen i et batteri som lå til lading på et av rommene. Flere kilder har fortalt til Sambåndet at gjesten som hadde batteriet liggende ved senga, våknet av røyklukten, fikk båret med seg batteriet ut, men kom ikke lenger enn til trappeoppgangen før batteriet tok fyr for alvor. Han løp så tilbake, hentet brannslange og fikk slukket brannen i løpet av få sekunder.

Kenneth Hjortland berømmer innsatsen til gjesten som slukket brannen.

– Reaksjonen i en slik situasjon, kunne vært helt annerledes. Her viste han en stor snarrådighet, skryter Hjortland.

DRAMATISK
D-internatet huset omtrent 20 gjester brann-natten. Alle ble evakuert til matsalen og fikk deretter sove videre i andre rom på området. Evakueringen foregikk også etter «boka» uten store tilløp til panikk.

– Men det er klart en del opplevde dette dramatisk. Det er midt på natten, det er vått, det er brannbil, ambulanse og politi i tunet, røykfullt og folk står i undertøyet, sier Hjortland, som selv kjente høy puls.

– Det var mye røyk i bygget og min største panikk var at det lå folk igjen på noen av rommene. Først da brannvesenet hadde vært igjennom hele bygget med røykdykkere, kunne jeg puste lettet ut, sier han.

ETTER BOKA
Driftsleder André Heradstveit gir også honnør til brannslukker og de øvrige gjestene.

– Brannvesenet var fornøyd med jobben som ble gjort og evakueringen fungerte godt. Nå er vi mest glad for at omfanget ikke ble større, sier han.

De materielle skadene etter brannen er begrenset til trappeoppgangen. I tillegg er det noe vannskader og naturlig nok røykskader på flere av rommene.

– Vi må vaske ned deler av D-internatet. Det starter vi med så fort som mulig, sier Heradstveit.

Deler av bygget er fortsatt i bruk, men gjester fra fire rom nærmest brannstedet, har blitt flyttet til andre internat. Heradstveit regner ikke med at brannen skal få store konsekvenser for resten av sesongen.

– Vi tror og håper bygget skal være klar til normal bruk fortest mulig. Dersom deler av bygget forblir stengt, vil gjestene som skulle hatt overnatting her, få nye, tilsvarende rom, sier han.

n-lyngdal-brann-2-fotoVV

Elna og Asbjørn Kristoffersen fra Askøy, var to av gjestene som måtte evakueres under brannen natt til mandag. – Evakueringen fungerte godt og vi opplevde det hele som profesjonelt. Vi ble flyttet bort til matsalen og fikk oss et nytt rom etterpå, forteller stamgjestene. Foto: Vilhelm Viksøy

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.