KARANTENE: Fra og med mandag 15. mars ble KVS Lyngdal satt på rødt nivå, og det er travle dager for rektor Ståle Andersen. FOTO: SAMBÅNDET ARKIV

‘- Tøft for elevene

KVS Lyngdal har nå det strengeste smittevernregimet siden nedstengingen i mars i fjor. Elever og lærere får ikke ha kontakt med hverandre.

Det er hektiske dager, sier rektor Ståle Andersen ved KVS Lyngdal til sambåndet.no.

Fra og med søndag ble skolen satt på rødt nivå av kriseledelsen i Lyngdal kommune. Bakgrunnen er at 12 elever på skolen har testet positivt på koronatest (følg utviklingen i smittesituasjonen her). Disse elevene er nå i isolasjon, mens resten av skolens elever og ansatte er i karantene, det vil si 250 internatboende elever og et hundretall hjemmeboende elever i tillegg til ca. 80 ansatte. Ifølge Andersen har cirka 70 elever reist hjem og er i karantene i sin hjemkommune. Lærerne jobber hjemmefra.

Gjennomslag
Vi har fått gjennomslag fra kommunelegen for å ha nødvendig personell på skolen for å kunne drifte for elevene som bor på internatet. Vi får ikke ha kontakt med hverandre, men elevene får lov til å gå i matsalen for å hente mat, og da må de gå med munnbind, forteller Andersen.

Digitalt
‒ Hvordan driver dere undervisning nå?

Det er digital undervisning for alle. Vi prøver å gi elevene variasjon. De ansatte legger ut oppgaver på digitale læringsplattformer og undervisning på Youtube, og ansatte og elever samles til digitale møter for å samtale om undervisning og oppgaver.

Tøft
‒ Hvordan preger denne situasjonen elever og lærere?

Noen synes det er tøft, og det at en å må sitte alene på rommet sitt, er en påkjenning. Men sånn er situasjonen.

Andersen minner om at det er nesten som under nedstengingen i mars i fjor.

Vi har blitt vant til at det er strengt, men nå er det enda strengere enn det har vært tidligere. Det som er nytt, er at det er smitte på skolen, og at det er ekstra strenge rutiner for at det ikke skal bli smittespredning, sier Ståle Andersen.                           

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.