Divisi inviterer til lytting

Dirigent Anders Berglund lover et variert repertoar på helgens turné i Rogaland.

– Vi forsøker å dra til steder hvor vi ikke har vært på en stund, steder vi tror det er marked for våre konserter, og hvor det er lokale musikere vi kan samarbeide med . Turnéruten blir lagt etter hvem som er interessert i at vi kommer. Denne gangen ble det Stavangerområdet i Rogaland, sier Anders Berglund.

God blanding
Turneen starter med konsert på i Hesby kirke på Finnøy i kved. Deretter reiser divisi videre til Varhaug misjonshus og holder konsert der sammen med koret Hananja lørdag. Søndag står Jørpeland kirke for tur, og her vil det lokale prosjektkoret være med (se også faktaboks).

– Hva kan du si om repertoaret?

– Det er et repertoar som er mer nedtonet og som fremhever teksten og innbyr til mer lytting og tilstedeværelse i teksten. Budskapet blir forhåpentligvis tatt godt imot.

Dirigenten lover en god blanding, fra vare og inderlige salmer, både gamle og nye, til gospelmusikk med smakebiter fra divisis sin siste plateinnspilling «Du er».

Åndelig pusterom
– Er det det samme repertoaret som på turneen i april i fjor?

– Det blir ganske likt, men det blir noe utskifting. Nå blir det mer anledning til allsang. Det som styrer det hele, er det åndelige pusterommet.

Denne gangren har divisi fått med seg Hans Petter Tangen på piano og Magnhild Mo på cello.

– Magnhild Mo er en av landets best cellister. Det er virkelig flott å ha henne med, synes Berglund og legger til:

– Jeg håper at folk kan komme, og at det blir flott. Det er et variert repertoar som mange kan få noe ut av, og konsertene er for alle som liker god musikk.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.