Velger å synge om Jesus

– Det er viktigere at folk får høre om Jesus enn at jeg vinner Norske Talenter, sier Oline Meland.

Oline Meland (17) ble kjent i hele landet i høst da hun sammen med storebror Karl Arthur Meland og John Olav Nøkland fremførte sangen «Alt makter jeg i han som gjør meg sterk» på TV2-programmet Norske Talenter. Sangen hadde et tydelig evangeliserende budskap.

– Skal jeg synge med hjertet, må jeg synge om det som betyr noe for meg. Det er ingenting som betyr så mye for meg som Jesus, sier 17-åringen.

Sangen de fremførte, er skrevet av storebroren.

– Vi ville også vise at vi kunne skrive egne sanger, og da er det naturlig å skrive om det vi tror på, framholder hun.

Gikk videre

Dommerne i Norske Talenter syntes at teksten var litt direkte, men sendte likevel Olines trio videre til neste runde. Men for Meland var det aldri aktuelt å tone ned det kristne budskapet for å komme videre.

– Det var ikke vårt mål å komme lengst mulig, og vi ville synge om noe som betyr noe. Det er jo viktigere at folk får høre om Jesus enn at vi vinner Norske Talenter, sier Meland.

I andre runde røk trioen til Meland ut i konkurranse med en annen trio.

Overraskende positiv respons

Den massive responsen etter at videoklippet med sangen ble spredd på nett ble overveldende for jenta fra Eiken i Hægebostad kommune.

Les også: Julecountry i Eiken

– Det ble veldig mye respons og kom plutselig kjempemange kommentarer på Facebook. Det var ganske villt, forteller Meland.

Men hun ble også positivt overrasket av responsens natur.

– Jeg hadde forventet at det ville komme mer negative og hetsende kommentarer på innholdet i sangteksten, men det gjorde det ikke. Mange var litt sjokkert over det tydelige budskapet, men reaksjonene var likevel bare positive, sier hun.

Synger på JesusKvinner

Etter hun ble kjent forteller Oline Meland at hun har fått flere kjekke sangoppdrag, men hun går fremdeles på videregående og har ikke tid til å synge så mye mer nå enn før.

Til helga skal hun opptre på JesusKvinners konferanse JK Nordisk, både under ungdomsprogrammet JesusJenter og det offisielle programmet.

­– Jeg er veldig spent. Jeg har lenge hatt lyst å dra på JesusKvinner, men har ikke vært med før. Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle opptre første gang jeg var med, ler Meland.

Linda Helén Haukland i JesusKvinner er veldig fornøyd med å ha med Oline Meland på konferansen.

– Hun er en fantastisk artist og en frimodig evangelist. Oline er et godt forbilde for unge jenter som ønsker å forkynne om Jesus og dele evangeliet, sier hun.

– Jesus er helt rå

Meland har fått mye skryt etter Norske Talenter fordi hun våger å være så tydelig evangeliserende.

– Vi trenger flere slike jenter som velger å forkynne evangeliet fremfor å lykkes i talentkonkurranser, sier Haukland.

For Oline Meland kommer evangeliseringen helt naturlig.

­– Hva har du å tape? Hvis du har innsett hva det handler om, så er det jo bare å dele det. Jesus kommer snart igjen, og han er jo helt rå, avslutter hun. KPK

1 svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.