Vipps øker kollekten

Bruk av betalingsapp-en Vipps gir økt inntekt til Indremisjonsforbundet (ImF).

− Muligheten for å bruke Vipps ble klar rett før sommersesongen i fjor, og vi var klar for å ta det i bruk på Lyngdal bibelcamp (LBC) og generalforsamlingen (GF) vår i Ålesund for å gjøre oss en første erfaring. Vi ser at det var en formidabel økning i kollekter både fra LBC og GF via Vipps. I tillegg ble det brukt til innsamling av penger fra misjonsløp på bibelcampen, og bruken av Vipps var stor også her, sier administrasjonsleder Anja Ulveseth Heggen i ImF til sambåndet.no.

Enkelt
I fjor sommer kom det totalt inn 238 800 kr i kollekt via Vipps på Lyngdal bibelcamp og generalforsamlingen.

Ulveseth Heggen tror det er viktig å gjøre det enkelt å gi.

− Det er tydelig at det enkle ofte er det beste. I disse dager da det meste av kollekter går via bankkort, ser vi at når en tillegg åpner for at folk kan sitte i benkeraden og gi via mobiltelefon, så er det også en suksess, sier hun.

Erfaringer
− Har dere en strategi for hvordan dere vil bruke Vipps fremover?

− Vi har ikke lagt opp til en konkret strategi, men vi har gjort oss noen erfaringer på hvordan vi bør bruke det videre. Vi ser ingen grunn til ikke å bruke det inn mot møter og arrangement videre, og det er ikke noe i veien for å bruke det fortløpende videre der det er naturlig, sier Anja Ulveseth Heggen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.