VIPPS: Administrasjonsleder Helge Kleven i ImF kan fortelle at det nå blir enklere å få skattefradrag når man giver gaver via Vipps. FOTO: SAMBÅNDET ARKIV

Nå kan du få skattefradrag når du vipser

ImF har effektuert en funksjon for skattefradrag på sine vippsnummer. Givere vil få et valg om skattefradrag når de vipser.

 Denne funksjonen er kun er tilgjengelig for sentralleddet siden dette er godkjent for rapportering av gavefradrag hos skatteetaten. Vipps har i dag ingen funksjon for at ImF kan legge inn underledd (f.eks. kretser og forsamlinger, red.anm.) i vårt Vipps-oppsett, sier administrasjonsleder Helge Kleven i ImF til sambåndet.no.

Invitasjon
Funksjonen for skattefradrag gjelder blant annet dem som nylig har mottatt invitasjon til å gi sommergave til ImF og benytter vippsnummeret (#23312) som er oppgitt der. I tillegg vil man ved kollektene på årets bibelcamp kunne velge skattefradrag om man velger å gi via vippsnummer som oppgis der (#695876).

Kleven opplyser at det i 2021 ble gitt i overkant av 900.000 kr via Vipps til ImF sentralt. 650.000 av disse kom inn under bibelcampen gjennom kollekter og misjonsløp.

Kun sentralleddet
–  Hva med Vipps til kretser og foreninger?

Vi har fått noen henvendelser siste uken fra kretser og foreninger som har gledet seg litt for tidlig etter å ha fanget opp nyheten om at Vipps legger til rette for skattefradrag. ImF verdsetter forenklende løsninger som dette fra Vipps, men etter min mening kunne det vært tydeligere presisert fra Vipps sin side at denne løsningen kun er tilgjengelig for sentralleddet, ikke underleddene, i organisasjonene som er godkjent for skattefradrag.

Nyhet lokalt
For skuffede kretser og foreninger kan Kleven likevel presentere en annen nyhet om forenklet betalingsløsning som legger til rette for skattefradrag på kollektgaven.

En fersk løsning i giversystemet Cornerstone gjør at alle foreninger som er innmeldt i ImF sin FGS-ordning (fast givertjeneste med skattefradrag), kan få tilgang til QR-kode som leder giverne direkte til foreningens giverside. Denne løsningen er også utarbeidet i samarbeid med Vipps, forklarer Kleven.

Kode
Ved å skanne slik kode, enten fra Vipps-appen, kamera eller annen QR-app på mobilen, kommer man direkte til giversiden med Vipps som betalingsløsning.  Her kan man velge skattefradrag og registrere fødselsnummer.  Man slipper å registrere adresse da dette kan hentes direkte fra Vipps.

For å illustrere forskjellen på disse to ulike givermulighetene, så kan altså givere til ImF for eksempel vipse til 23312, eller velge å skanne tilhørende QR-kode med hvit bakgrunn, eller man kan skanne QR-koden på oransje bakgrunn og slik velge å betale med Vipps på nett via ImF sin giverside.  Den sistnevnte løsningen er den som vi også kan tilby kretser og foreninger, sier Helge Kleven.

Kretser og foreninger kan ta kontakt med imf@imf.no og be om QR-kode til sin giverside.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.