Sambåndet

Fredag 18. juni 2021
RSS
Awana-ringen. Foto: Petter Olsen

300 fikk se Awana i praksis

– Dette er en viktig dag for barn og unge i Norge, sa daglig leder Andreas Evensen i ImF-Ung da han ønsket velkommen til norgespremiere for Awana i Fredheim Arena i Sandnes.

Skrevet av Petter Olsen den 19. februar 2017.

Reidar Røyland underviser på Sparks, for 6-8-åringer.

Fakta

Awana

 • Startet i 1950 i North Side Gospel Center i Chicago
 • Oppgave: Å utvikle ukentlige barne- og ungdomsklubber og opplegg som når barn og unge fra alle samfunnslag med evangeliet og hjelpe dem til å kjenne, elske og tjene Kristus.
 • Brukes nå i mer enn 100 land. ImF er nylig etablert som norsk partner
 • Fredheim i Sandnes har vært pilotmenighet siden i sommer og erfaringene er overveldende
 • Les mer: awana.org

Les også:

SANDNES: De over 300 påmeldte til Awana DNA-konferansen fylte hovedsalen til ImF-forsamlingen Fredheim Arena i Sandnes. Sammen med forsamlingens familiepastor, Anne Lene Otterøen, var Andreas Evensen vertskap for konferansen.

Premiere

Det de påmeldte fikk være med på, var i realiteten norgespremiere for barne- og ungdomsopplegget til den verdensomspennende organisasjonen Awana. Indremisjonsforbundet (ImF) har inngått en avtale med den Chicago-baserte organiasjonen og fått oversatt og tilpasset litteratur til norsk. Forsamlingen i Fredheim Arena har vært pionerer og skal være en ressurs med tanke på å spre Awana også til organaisasjoner, forsamlinger og kirke- og trossamfunn utenfor ImF.

Bibel og relasjon

Konferansedeltakerne fikk innledningsvis høre fire sentrale personer fortelle fra deres reise med Awana. Foruten Evensen og Otterøen gjaldt det hovedpastor Runar Landro i Fredheim Arena og generalsekretær Erik Furnes i ImF. I tillegg fikk deltakerne høre Donna Hershock og Chris Marchand fra Awanas hovedorganisasjon fortelle om hva Awana står for og hvilke ressurser de kan tilby. Kort sagt bygger det på grundig bibelundervisning kombinert med nære relasjoner mellom barn og ledere og mellom forsamlingen og hjemmet. Det følger barna fra de er to år gamle og opp til 18-19 år.

Anne Lene Otterøen delte også erfaringer som Fredheim Arena har gjort seg fra sin utprøving av Awana. Også Chris Duwe (Øyvind og Chris) delte fra sine erfaringer med evangelisering for barn.

Demonstrasjon

En del av stoffet var nok kjent for mange av deltakerne, blant annet gjennom det Sambåndet tidligere har skrevet (se faktaboks). Den største opplevelsen var nok derfor den timen der detakerne, fordelt i tre grupper, fikk se opplegget utspille seg i praksis, der konferansedeltakerne delvis gikk inn i rollene til barna og ungdommene som vanligvis deltar. Særlig heftig ble det i gymnatikksalen der lekedelen av opplegget ble presentert. 

Memorering av bibelvers (se på veggen) inngår i undervisningen.. Foto: Petter Olsen

Fra Vadsø

Maria Hauge fra ImFs finnmarksarbeid hadde reist helt fra Vadsø og var trolig den som hadde tilbakelagt flest kilometer (ca. 2400) for å komme til konferansen.

– Jeg hadde hørt en del om Awana på forhånd, også at det var prøvd ut på et langt mindre sted enn i Fredheim Arena, sier Hauge til sambåndet.no – og sikter til Matningsdal bedehus på Jæren.

Nå har hun lyst til å teste det ut i Finnmark.

– Det er snakk om to klubber fra 1.-4. klasse og to fra 5.-7. klasse i Vadsø og Vestre Jakobselv med mellom fem og ti stykker i hver klubb, forteller Maria Hauge.

Takknemlig

25-30 personer var i sving fredag og lørdag for å gjennomføre det praktiske med konferansen.

– Akkurat nå er jeg bare takknemlig, ikke minst for at så mange mennesker brenner for å gi evangeliet til barna, sier Anne Lene Otterøen like etter at konferansen er avsluttet.

– Ut fra «summingen» å dømme, er mange positive til å ta Awana i bruk, sier en glad Anne Lene Otterøen.

Sambåndet kommer tilbake med mer fra konferansen.

2 Comments »

 • 1

  Kristian

  21.02.2017, kl. 15:19

  Flott med fokus på dette! Awana er et flott verktøy som jeg tror kommer til å hjelpe barna i Norge.

  Dette var kanskje en litt forhastet artikkel? Det legges stort fokus på at dette var «premiere» for Awana? På Fredheim har Awana allerede vært i bruk i mer enn ett semester, og leser jeg deres artikkel http://sambaandet.no/2016/10/05/avspark-for-awana-i-norge/ ble det allerede sparket i gang i høst. Hvor mange premierer kan det være? Vil også påpeke at dukka til Chris heter Øystein ikke Øyvind.

  Svar
  • 1.1

   Petter Olsen

   21.02.2017, kl. 22:23

   God kveld, og takk for respons!

   Begrepet «norgespremiere» er nok riktig denne gangen, fordi konferansen i Sandnes lørdag var første gang det norsktilpassede Awana-opplegget ble presentert for organisasjoner, forsamlinger og kirke-/trossamfunn utenfor ImF. Arrangementet du viser til høsten 2016, var en markering av at Fredheim Arena tok opplegget i bruk som den første forsamlingen innenfor ImF.

   Svar

Skriv en kommentar

Til høsten går Lachie McNicol inn og erstatter Thomas Rake i Bedehuskirkens ledelse. Hans rolle blir å være brobygger mellom generasjonene.

Synodemøtet i Frikyrkja har gitt synodestyret i oppdrag å få på plass igjen eit papirmagasin med uavhengig redaktør.

– I dag har vi heist flagget, sier prosjektleder Odd Inge Austevoll.

ImF Midthordland gav kost og losji på leirstaden sin til nokre av dei som måtte evakuera på grunn av storbrannen på Sotra.

ImF har sett ned ei ad hoc-gruppe som skal sjå på korleis ImF sentralt og kretsane eventuelt kan bidra med innhald til TV12 Bedehuskanalen.

Copyright © Sambåndet 2021