Ole Christian Martinsen er ny toppleder i Nordhordland Indremisjon. Foto: Privat

Martinsens nye utfordringer

Nordmøre og Romsdal Indremisjons tidligere barne- og ungdomskonsulent har nå overtatt som kretsens toppleder.

Da Arild Ove Halås i fjor ga beskjed om at han ønsket å gi seg etter tolv år som kretsleder i NRI, ble Ole Christian Martinsen spurt om han kunne tenke seg å overta stillingen.

‒ Etter å ha bedt over dette en tid, samt snakket med dem hjemme, bestemte jeg meg for å si ja til denne utfordringen. Jeg gleder meg til å ta fatt på nye og spennende oppgaver sammen med staben på kretskontoret og kretsstyret, sier Martinsen til Sambåndet.

Arild Ove
Siden 2015 har han jobbet som barne- og ungdomskonsulent i NRI. Den 1. juni begynte han som kretsleder i samme krets. Martinsen er gift og har tre barn. Av utdanning har han gått på Bildøy Bibelskole og studert teologi på NLA.

‒ Jeg må og legge til at jeg er takknemlig og glad for at Arild Ove blir med oss videre. Han er en jeg er blitt glad i og setter veldig stor pris på, fortsetter Martinsen.

Relasjoner
‒ Hva kan du bidra med i stillingen?

‒ Jeg tror jeg kan bidra med nytenking omkring arbeidet vi driver. Men her er det ikke bare snakk om hva jeg kan bidra med. Her er det snakk om hva totaliteten kan bidra med og støtte opp om. Det er ikke et «Oneman’s show». I tillegg tror jeg at jeg kan være med å bidra til å bygge tettere relasjoner mellom krets, leirsted og foreninger. Det er noe vi har potensiale til å bli bedre på.

‒ Hva vil du som kretsleder?

‒ Vi driver misjonsarbeid av en enkel grunn, og det er at vi har fått et oppdrag fra Jesus: Vi skal være med å disippelgjøre mennesker.

Økonomi
‒ Hva er utfordringene og mulighetene for NRI?

‒ Økonomien har vært og er fortsatt en av våre største utfordringer. Sånn kommer det til å være i fremtiden også. Det er en klar tendens at gaveinntektene er på vei nedover. Det er nok flere grunner til det, som jeg ikke skal komme inn på nå. Vi må tenke fremover og kanskje litt nytt. Det har vi fått en fin mulighet til nå, ettersom det har kommet nye inn i kretsstyret og vi har fått en ny sammensetning av gode folk som «vil noe» på kretskontoret, svarer Martinsen.

Sammenslåing
I 2014 var det kritisk for økonomien i NRI. Det ble innkalt til ekstraordinært kretsmøte hvor et av punktene på møtet var mulig sammenslåing med Sunnmøre Indremisjon. For Martinsen ligger en eventuell fusjon mellom NRI og Sunnmøre Indremisjon litt frem i tid.

‒ En fusjon mellom NRI og Sunnmøre Indremisjon tror jeg det er for tidlig å lansere pr dags dato. Men i fremtiden tror jeg dette spørsmålet vil bli mer aktuelt for oss. Tanken om fusjon med sunnmøringene må nok få modnes en stund hos en del mennesker i NRI og på Sunnmøre, sier han.

UNG
‒ Hvordan er det å slutte som UNG-leder i NRI for å bli kretsleder i NRI?

‒ Det har vært tre utrolig gode og fine år som ungleder. Jeg har fått blir kjent med mange flotte barn og ungdommer gjennom leirene våre, ledertrening, lokallagsbesøk samt andre arrangement som vi har vært med på. Å ha fått være med å bidra til at barn og unge har fått bli kjent med eller enda bedre kjent med Jesus, er godt å tenke på. Samtidig er jeg trygg på at vår nye Ungleder Hans Ivar Guddal kommer til å gjøre en strålende jobb med Ung-avdelingen, sier Ole Christian Martinsen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.