HUSTADVIKA: Kretskontoret holder til på leirstedet Frænabu. FOTO: SAMBÅNDET ARKIV

Utfordrende økonomi i Nordmøre og Romsdal Indremisjon

Sommergave og inntekter fra overnatting gjør at Nordmøre og Romsdal Indremisjon kan drive videre uten å måtte nedbemanne.

– Økonomien har vært litt ekstra trang i vår, innrømmer kretsleder Ole Christian Martinsen i Nordmøre og Romsdal Indremisjon (NRI) overfor sambåndet.no.

Tidligere i sommer sendte kretsen ut en giro for sommergave der de skriver at økonomien er såpass utfordrende at NRI står i fare for å måtte redusere antall årsverk i kretsen og på leirstedet Frænabu.

Ikke nytt
– Situasjonen er noe endret siden det brevet ble sendt. Vi har fått inn penger i form av gaver, og vi har tjent ekstra på camping og overnatting, forteller Martinsen.

Det er ikke noe nytt med trang økonomi i NRI. Martinsens forgjenger, Arild Ove Halås, gikk både i 2012, 2014 og 2017 ut i blant annet Sambåndet med at den økonomiske situasjonen for kretsen var slik at det var fare for at en måtte redusere antall årsverk.

Underskudd
– Jeg håper vi er kommet over kneika. Vi satser på vanlig sesong i høst, sier Martinsen.

Rapporten som er utarbeidet pr. 31.05.2022, viser et underskudd på kr 920.146 (inkludert krets, Visthus og Frænabu). På samme tid i fjor var underskuddet på 305.274.

Tallene for gavene som er kommet inn etter at kretsen sendte ut giroen, er ikke helt klare, men ifølge Martinsen har det komme inn cirka 50 000 kr i sommergave.

Bemanning
– Så det er ingen planer om nedbemanning?

– Så langt har ikke styret drøftet nedbemanning. Vi har hatt en naturlig reduksjon i årsverk ved at et vikariat gikk ut, svarer Martinsen og påpeker at ansettelser er kretsstyrets ansvar.

Leder i kretsstyret, Oddvar Myrset, skriver i en e-post til Sambåndet at kretsstyret ikke har drøftet reduksjon av bemanningen så langt.

Inntekter
– Dette er selvfølgelig noe som må diskuteres, men vi vil unngå det om vi finner andre løsninger, skriver han i e-posten.

På spørsmål om hva den økonomiske situasjonen betyr for arbeidet i kretsen, svarer han at kretsstyret bør ta stilling til det på neste kretsstyremøte og tenke gjennom hvordan en kan bruke kreftene mest mulig effektivt og hva som kan gi NRI flere inntekter.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.