Turnerer for påske og fellesskap

– Vi håper dette kan bli et årlig arrangement der vi kan samles om det viktige budskapet som påsken bærer med seg. «Tenk om vi kunne få et glimt av det han gjorde for meg!», sier Jostein Myklebust, dirigent i divisi - et av korene som denne helga inviterer til Påskesang.

– Det finnes et hav av julekonserter en kan velge å gå på. Julen er en spesiell høytid for mange, spesielt for oss som tror på evangeliet. Men eangeliet slutter ikke der. Jesus kom til jorden for å dø – og gjennom hans død har vi fått liv! Vi synes dette er vel verdt å stoppe opp ved, og derfor inviteres du til «Påskesang» med divisi, Gospelcompagniet, Marianne Juvik Sæbø og Magnhild Mo, 30. og 31. mars i Bergen (Betlehem) og på Askøy (Tveit kirke)

Det skriver koret divisi i en pressemelding i forbindelse med Påskesang som gjennomføres 29.–31. mars.

De forteller videre at arrangementet «ikke er en konsert, men et fellesskap der vi kan komme sammen og synge til hverandre og minne hverandre på at påsken inneholder mer enn Kvikk Lunsj og appelsiner».

De som tar turen, vil oppleve en variasjon av sanger, med alt fra salmer, viser, gospel og instrumentale innslag, fremført av sangere og musikere, men også allsang der publikum selv deltar.

I tillegg til divisi, som ledes av Jostein Myklebust, deltar også Marianne Juvik Sæbø, prosjektkoret Gospelcompagniet under ledelse av Terje Kleppe, og Magnhild Mo på sin cello. Andre utøvere i bandet er blant andre Magne Thormodsæter og Arne Skorpe Sjøen.

Gospelcompagniet

 

OM ARTISTENE:

  • Marianne Juvik Sæbø

    Marianne Juvik Sæbø har sin utdanning fra Grieg Akademiet og Royal Academy of Music i London. Hennes repertoar spenner seg fra viser, folkemusikk, salmer og gospel til klassiske verk, musikaler og opera. Hun har samarbeidet med Terje Kleppe og Gospelcompagniet ved mange anledninger.

  • Gospelcompagniet er et prosjektkor som ble startet i 1993. De ledes av dirigent, pianist, låtskriver og arrangør Terje Kleppe, som også er musikklærer ved Kongshaug musikkgymnas. Koret består av 22 sangere fra Bergensområdet, og de samles når de skal ha konsert. De har gitt ut to CD-er; «Spirit Come» (1996) og trippel-CD «Salig Blanding» (2016).
  • I bandet har Gospelcompagniet med seg Magnhild Mo på cello. Hun er tidligere divisor og arbeider nå som kantor i Bekkefaret menighet, Stavanger. Magne Thormodsæter spiller kontrabass. Han er leder for Bergen Big Band og ansatt ved Griegakademiet i Bergen. På perkusjon bidrar Arne Skorpe Sjøen, som er lærer ved musikklinja på Bildøy bibelskole.
  • divisi ledes av Jostein Myklebust og har sin tilhørighet til Indremisjonsforbundet og Bildøy bibelskole. Koret består av 32 sangere i alderen 20-55 år, som kommer fra hele landet og samles fem ganger i året til øvings- og konserthelger. Divisi har over 350 konserter og 11 innspillinger bak seg, blant annet «Mot Betlehem» (2010) og «Du er» (2011).
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.