ILLUSTRASJON: Skjermbilde fra nettstedet tilhelhet.no

Til helhet fortsetter, men uten Laget

SAKEN ER OPPDATERT Bare de tre bedehusorganisasjonene og Ungdom i oppdrag står igjen som eiere av kontaktforumet Til helhet. Det er klart etter et møte onsdag formiddag.

sambåndet.no har fått tilgang til en uttalelse som de fire gjenværende medlemmene har blitt enig om:

«Det ble bestemt at Til Helhet vil fortsette, men gjennomgå store endringer. Dette skyldes blant annet at organiseringen har vært for omstendelig med både representantskap og styre. Vårt ønske er å rendyrke forumet slik at det blir et tverrkirkelig forum om sjelesorg i samlivsetiske spørsmål. Vi ønsker å ha en nettside og en e-post hvor målet er å videreformidle tilbud om sjelesorg og veiledning overfor de som tar kontakt. ImF, Normisjon, NLM og Ungdom i Oppdrag fortsetter som eiere og vil sammen ta ansvar for at en ny organisering kommer på plass i løpet av 2020.»

Det innebærer altså at Laget NKSS (Norges kristelige student- og skoleungdomslag) trekker seg som medlem. Som sambåndet.no tidligere har skrevet, har også Misjonskirken Norge og Frikirken gjort det samme. Pinsebevegelsen ba seg også strøket fra lista med den begrunnelse at deres oppføring der fram til november skyldtes en feil.

Laget

sambåndet.no har også fått en skriftlig uttalelse fra Laget NKSS:

«Landsstyret i Laget har lenge diskutert den generelle utfordringen i at vi er medlem av et høyt antall organisasjoner og ønsker en større opprydning, for å bedre kunne fokusere på vårt sentrale oppdrag. Til Helhet er en av organisasjonene vi har valgt å melde oss ut av, på grunn av utfordringer til organisasjonsform og kommunikasjon. Lagets standpunkter har ikke forandret seg, men spesielt i sensitive tema, ønsker vi å ha større eierskap over budskapet. Vi kjenner flere som har fått god hjelp av Til Helhet, og anbefaler gjerne personer som uttrykker ønske om det, til å benytte seg av det frivillige nettverket videre.»

Som denne artikkelen og lenkene over viser, er det altså ingen av de som har meldt seg ut, som gjør det fordi de er uenig i det Til helhet står for. De viser i stedet til strukturelle og organisatoriske årsaker.

Generalsekretær Erik Furnes i Indremisjonsforbundet sier til sambåndet.no at han ikke har kommentarer ut over det som framgår av den skriftlige uttalelsen fra de gjenværende eierne av Til helhet.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.