UNDERSØKELSE: Rektor Geir Reinertsen er fornøyd med at Folkehøgskolen Sørlandet scorer bra på elevtilfredshet, men er litt misfornøyd med at de scorer rett under gjennomsnittet. Foto: Folkehøgskolen Sørlandet

Folkehøgskolen Sørlandet vil bli enda bedre

Svært høye resultater for trivsel på landets folkehøgskoler gjør at Folkehøgskolen Sørlandet havner under snittet selv med 80 av 100 mulige poeng.

17. november meldte sambåndet.no at Molde folkehøgskole som har deltatt i en undersøkelse foretatt av Epsi Rating Norge, fikk en indeksverdi på totalt 90 av maks 100 og dermed havnet på en solid 2. plass i undersøkelsen som måler elevtilfredshet.

Nå er resultatet klart for Folkehøgskolen Sørlandet. den andre folkehøgskolen der indremisjonen er inne på eiersiden, som deltar i undersøkelsen. Det viser at skolen kom på 13. plass og har fått en indeksverdi på 80.

Gjennomsnitt
‒ Det betyr at vi år ligger rett under gjennomsnittet for elevtilfredshet ved folkehøgskolene, sier rektor Geir Reinertsen.

Han skynder seg å forklare at en indeksverdi på 75 eller over, er høyt eller veldig høyt. En indeksverdi på 60-75 er gjennomsnitts, mens en indeksverdi på under 60 betyr mindre fornøyde elever. Men for de 22 folkehøgskolene som deltok i undersøkelsen, var gjennomsnittet i elevtilfredshet på 81. Det betyr at folkehøgskolene scorer veldig høyt på elevtilfredshet i forhold til resten av utdanningssystemet. Dermed blir en indeksverdi på 80 rett under gjennomsnittet.

Ikke dramatisk
‒ De fem siste årene har vi ligget over gjennomsnittet. Selv om det er et bra resultat å få en indeksverdi på 80, er vi litt misfornøyd med at vi nå er havnet under gjennomsnittet. Vi blir trigget til å øke elevtilfredsheten, kommenterer Reinertsen.

Rektor opplyser at skolen de syv siste årene har fått en indeksverdi på 80 og over. I fjor lå skolen på 82, mens gjennomsnittet var 79, og i 2017 var skolens indeksverdi på 85, mens gjennomsnittet også da var 79.

‒ Det er ikke en dramatisk endring i elevtilfredsheten. På en måte er det et luksusproblem. Men ungdommene investerer i et år hos oss, og da må vi gi dem et så godt produkt som mulig.

Nyttig
‒ Hva vil dere gjøre videre for å øke elevtilfredsheten?

‒ Det er for tidlig å si, men vi scoret høyest på servicekvalitet, hvor vi fikk 83, og lavest på verdi for pengene, hvor vi fikk 73. Vi kan se at resultatet spriker på de ulike linjene, svarer Reinertsen.

Skolen har vært med på undersøkelsen siden 2012.

‒ Det er en veldig god undersøkelse, og den gir oss nyttig informasjon og er et nyttig verktøy for oss. Vi er veldig fornøyd med at ungdommene tar seg tid til å svare på undersøkelsen.

Det er fjorårets elever som har svart på undersøkelsen.

‒ Det er et gunstig tidspunkt å spørre. Da har de litt distanse til folkehøgskoleåret samtidig som det er ferskt, sier Geir Reinertsen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.