SALGSTEAM: Her er det beste salgsteamet. Foto: Privat

KVS Lyngdal sjekket ut alle prisene

Elevene på KVS Lyngdal har gode forretningsideer og er gode til å markedsføre dem. Det blir det priser av.

‒ Det er et tverrfaglig prosjekt som vi har jobbet med gjennom hele året. Elevene har jobbet veldig hardt og systematisk. Jeg er veldig fornøyd med resultatet, sier lærer Vegard Rydh ved KVS Lyngdal til Sambåndet.

Andreklassingene ved skolen deltok onsdag 5. februar på Salgsmesse for Ungdomsbedrifter for skolene i Lindesnes- og Listerregionene i Mandal. Der var det konkurranse for andreklassene på alle videregående skoler i regionen. Elevene konkurrerte om beste utstilling og beste salgsteam.

Produkter
‒ Det går på markedsføring og presentasjon, hvordan standen ser ut, hvordan de selger, og hvordan de tar kontakt med publikum, forklarer Rydh og føyer til:

‒ De selger sine produkter. Et lag har laget håndverk i tre, et annet har utviklet en nettside for å markedsføre lokale bønder, og det tredje har laget skinner for rullestolbrukere.

Elevene fra KVS Lyngdal vant 1., 2. og 3. prisen i begge konkurransene.

Erfaring
Hva betyr det å vinne denne konkurransen?

Det er veldig stas. Jeg er veldig stolt av elevene. Det er en god erfaring til fylkesmessa.

KVS Lyngdal har også tidligere gjort det godt på både salgsmessa og på fylkesmessa som samler 100 ungdomsbedrifter og vel 500 videregående elever. Det var derfor ingen overraskelse at de stakk av med noen priser, men at de skulle ta alle er det bare å gratulere med. Så får vi se hvordan de hevder seg 5. mars når fylkesmessa går av stabelen. Kanskje vinner de en NM-billett også, sier rådgiver Vemund Ruud i Ungt Entreprenørskap.

Økning
Det er Ungt Entreprenørskap Agder som arrangerer messa og konkurransen. Ruud opplyser at det i år bare var tre skoler som var representert, 19 bedrifter som ble presentert og 100 elever som deltok på konkurransen.

To skoler var i år savnet på denne messa, men kommer tilbake neste år. Ellers er det en økning på 36 prosent i år av elever som driver ungdomsbedrift, slik at dette er i medvind. En av fire elever på Agder er gjennom ungdomsbedriftsprosjekt.

Verktøy
Rydh er ikke tvil om at Ungt Entreprenørskap er et godt undervisningsverktøy som gjør fagene mer relevant for elevene.

Vi er med på dette fordi det gir elevene den riktige kontakten med det faglige stoffet. I prosjektet lærer de å lage forretningsplan, regnskap, kundebehandling og markedsføring. Det gir elevene en utvidet forståelse av det de skal lære.

Kåret
I fjor vant KVS Lyngdal fem priser på salgsmessa, og på fylkesmessa i fjor ble Bee Saved UB fra KVS Lyngdal kåret til årets ungdomsbedrift på Agder. Bedriften ønsker å spre informasjon om bienes viktige rolle i økosystemet, og hva som skjer om de forsvinner, i tillegg til å selge relaterte produkter som man kan kjøpe under Butikkfanen. Både Bee Saved og Ecoffee UB, også fra KVS Lyngdal, vant flere priser. Eccoffee fokuserer på kaffe og naturen og har som visjon å være med på å forminske den globale mengden avfall fra kaffekapsler som ikke blir resirkulert.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.