Aud Karin Kjølvik Ringvoll taler på kveldsmøte på Lyngdal Bibelcamp. Foto: Brit Rønningen
Vil fremme den gode samtalen
Aud Karin Kjølvik Ringvoll har tro på den gode samtalen hvor en ser og bekrefter hverandre. Det blir det seminar av.
LYNGDAL: Dagen før forsamlingsarbeider Aud Karin Kjølvik Ringvoll i Flekkerøy bedehusforsamling skal ha seminar på Lyngdal Bibelcamp om den gode samtale, møter sambåndet.no henne rett før bibeltimen på Bibelcampen.
‒ Jeg vil ha seminar om det fordi jeg har tro på det og på bevisstgjøring om betydningen av den gode samtalen, sier Kjølvik Ringvoll.
Tilstedeværelse
‒ Hva er en god samtale?
‒ Det kan være den spontane samtalen som oppstår når man for eksempel snakker med noen på telefonen, eller når man er i butikken. Det kan også være den planlagte samtalen som kan finne sted når man møter noen til medvandringssamtale eller sjelesorgssamtale, forklarer Kjølvik Ringvoll og utdyper:
‒ Den gode samtale handler om tilstedeværelse og kunne lytte til hverandre. Det går på innstilling, at en er bevisst på å se og bekrefte hverandre. Den planlagte samtalen er en samtale hvor en deler hvordan man har det. Det er noen som vet hvordan man har det.
Redskap
‒ Hvorfor er den gode samtale viktig?
‒ Den gode samtale er et redskap til å sortere i egne tanker og følelser. Målet med den gode samtale må være at en lytter til andre på en sånn måte at en kan høre seg selv bedre.
‒ Hvorfor kan det være vanskelig å få en god samtale?
‒ Vi kan være så travle og flyktige at vi ikke klarer lytte til eget og andres indre og ikke klarer å være tilstede i eget liv.
Kjølvik Ringvoll trekker frem hvordan Jesus møtte mennesker.
‒ Se for eksempel på emmausvandrerne. Jesus stilte dem spørsmål og fikk dem til å dele
hvordan de hadde det, og han delte selv.
Konflikter
‒ Hvordan kan en ta opp konflikter og det som er vanskelig og samtidig ha en god samtale?
‒ Det er viktig med en aksepterende atmosfære og at en har respekt for hverandre, og det er helt avgjørende at en kjenner at en vil hverandre vel. Å kunne snakke om det som er skamfullt, konfliktfylt, krevende og vanskelig er sunt og viktig, fremholder Aud Karin Kjølvik Ringvoll.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!