Aud Karin Kjølvik Ringvoll taler på kveldsmøte på Lyngdal Bibelcamp. Foto: Brit Rønningen

Vil fremme den gode samtalen

Aud Karin Kjølvik Ringvoll har tro på den gode samtalen hvor en ser og bekrefter hverandre. Det blir det seminar av.

LYNGDAL: Dagen før forsamlingsarbeider Aud Karin Kjølvik Ringvoll i Flekkerøy bedehusforsamling skal ha seminar på Lyngdal Bibelcamp om den gode samtale, møter sambåndet.no henne rett før bibeltimen på Bibelcampen.

‒ Jeg vil ha seminar om det fordi jeg har tro på det og på bevisstgjøring om betydningen av den gode samtalen, sier Kjølvik Ringvoll.

Tilstedeværelse
‒ Hva er en god samtale?

‒ Det kan være den spontane samtalen som oppstår når man for eksempel snakker med noen på telefonen, eller når man er i butikken. Det kan også være den planlagte samtalen som kan finne sted når man møter noen til medvandringssamtale eller sjelesorgssamtale, forklarer Kjølvik Ringvoll og utdyper:

‒ Den gode samtale handler om tilstedeværelse og kunne lytte til hverandre. Det går på innstilling, at en er bevisst på å se og bekrefte hverandre. Den planlagte samtalen er en samtale hvor en deler hvordan man har det. Det er noen som vet hvordan man har det.

Redskap
‒ Hvorfor er den gode samtale viktig?

‒ Den gode samtale er et redskap til å sortere i egne tanker og følelser. Målet med den gode samtale må være at en lytter til andre på en sånn måte at en kan høre seg selv bedre.

‒ Hvorfor kan det være vanskelig å få en god samtale?

‒ Vi kan være så travle og flyktige at vi ikke klarer lytte til eget og andres indre og ikke klarer å være tilstede i eget liv.

Kjølvik Ringvoll trekker frem hvordan Jesus møtte mennesker.

‒ Se for eksempel på emmausvandrerne. Jesus stilte dem spørsmål og fikk dem til å dele

hvordan de hadde det, og han delte selv.

Konflikter
‒ Hvordan kan en ta opp konflikter og det som er vanskelig og samtidig ha en god samtale?

‒ Det er viktig med en aksepterende atmosfære og at en har respekt for hverandre, og det er helt avgjørende at en kjenner at en vil hverandre vel. Å kunne snakke om det som er skamfullt, konfliktfylt, krevende og vanskelig er sunt og viktig, fremholder Aud Karin Kjølvik Ringvoll.

 

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.