ONLINE: Det blir ikke vanlig UL i år. Festivalen går i stedet online. Her fra UL 2015. FOTO: ImF Media arkiv

Klar for online UL

Til vanlig samles 3-4 000 ungdommer til UL. I år må ungdommen følge møtene på skjermen der de er.

Prosjektleder og festivalsjef Christian Bredvei Gusland er snart klar for UL. Men i år blir det ikke en vanlig hvor 3-4 000 ungdommer samles og 7-800 frivillige medarbeidere sørger for at det blir festival. I stedet blir det møter fra Kongeparken 23.-25. juli som blir sendt online og som man kan følge med på der man er.

Frivillige
‒ I år vil vi ha cirka 80 frivillige medarbeidere som vil jobbe som møteledere, talere, teknikere og kamerafolk i forbindelse med møtesendingene, sier Gusland til sambåndet.no.

‒ UL har vært i Kongeparken i flere år. En av innvendingene mot UL på samme sted, er belastningen på dugnadsfolk og frivillige. Hva tenker de nå når de har «fri»?

‒ Mitt inntrykk er at mange vil gjerne være med som frivillig også i år. Folk er glade for at vi har funnet en annen løsning, og de stiller gjerne opp for at vi skal kunne ha UL online. Vi er svært takknemlige for dugnadsviljen i Rogaland.

Økonomi
Hva koster årets UL når dere ikke har inntekter?

‒ Økonomi var klart et spørsmål som ble vurdert når vi så på alternative løsninger for årets UL. Takket være svært gode samarbeidspartnere har vi klart å redusere utgiftene betraktelig. I tillegg har en rekke av våre sponsorer virkelig stått med oss. Vår vurdering er derfor at det er økonomisk forsvarlig å arrangere UL også i år.

FESTIVALSJEF: Christian Bredvei Gusland er festvalsjef for UL. FOTO: Privat

Tonstadli
Tonstadli leirsted som drives av NLM, har i flere år levert mat til UL. Også i år vil de levere mat til UL, men til langt færre mennesker. Daglig leder Aslaug Nord-Varhaug opplyser til sambåndet.no at UL har en omsetning på 800 000 kr for maten, det gir et overskudd på 350 000 – 400 000 kr som fordeles mellom Tonstadli og UL. Tonstadli har ca kr 200 000,- for å organisere matsalget.

‒ Det er en god inntekt for oss, men vi er ikke økonomisk avhengig av UL siden vi holder på med mange andre ting. UL er et flott arrangement å være med på. I et år hadde det imidlertid vært fint med inntektene fra UL, sier Nord-Varhaug og føyer til:

‒ Det er ikke det økonomiske tapet som er størst. For deltakerne på UL er tapet av opplevelsen og samholdet vel så stort.

Erstatning
Som en slags erstatning for tapet av deltakelse på UL, kan ungdommer fra ulike forsamlinger i Bergen samles i lokalene til forsamlingen Betlehem for å se sendingene fra UL-studio sammen. I tillegg til sendinger fra UL-studio blir det aktiviteter rundt i Bergen og annet program.

‒ Vi gjør det for å bygge fellesskap, kjenne på festivalfellesskapet med både sosialt og åndelig input, knytte vennskap og være til inspirasjon for hverandre, sier barne- og ungdomsarbeider i NLM Region Vest, Cathrine Kvamme.

Visjonen
Gusland er glad for at de kan arrangere UL online.

‒ For mange er UL en del av sommeren, og mange som syntes det var trist at vi ikke kunne samles til UL år. Jeg er glad for at vi har kommet frem til et alternativ. Visjonen vår for UL er Festival som forandrer, og vi håper og ber om det også i år kan bli en festival som forandrer selv om den går online.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.