INTERVJU: Janne Hereid Rasmussen og Rudolf Fredly ble presentert som nye ansatte på storsamling for Vea bedehusforsamling 14. februar. FOTO: Skjermdump

Vea bedehusforsamling ansetter to nye arbeidere

Vea bedehusforsamling har en pastor i 50 prosent stilling. Nå får forsamlingen i tillegg to forsamlingsarbeidere i 20 prosent stilling hver.

På storsamling for Vea bedehusforsamling søndag 14. februar, som er lagt ut på Youtube, blir Janne Hereid Rasmussen og Rudolf Fredly presentert. De er ansatt i hver sin 20 % prosjekt-stilling som forsamlingsarbeider fram til mars 2022. Siden 2017 har Lars Stensland vært ansatt som forsamlingens pastor i 50 % stilling. Forsamlingen er innmeldt i både NLM og ImF. 

Hereid Rasmussen skal ha ansvar for oppfølging av strategi- og handlingsplanen og i tillegg støtte søndagsskolen og forsamlingens arbeid på digitale kanaler og sosiale medier. Hun er 51 år, gift og har tre døtre og jobber i Skudenes & Aakra Sparebank.

Aktiv
‒ Jeg har alltid vært kristen og vært aktiv i bedehusarbeidet. Da Vea bedehusforsamling ble dannet i 2017, ble jeg med, og jeg sitter i styret, sier Hereid Rasmussen til sambåndet.no.

Forsamlingen har vokst, og i skrivende stund har den 387 medlemmer og omtrent 120 frivillige. Styret har sett at det er mye å drive for en person i 50 % stilling, og styret har jobbet for å få ansatt flere. Hereid Rasmussen hadde ikke tenkt seg at det var hun som skulle begynne å jobbe i forsamlingen.

‒ Men da jeg så arbeidsoppgavene, tenkte jeg at dette er noe jeg har lyst til å gå inn i og at jeg har noe å bidra med. Vi er en ganske digital forsamling, og jeg er nokså digital av meg. Jeg liker å ha mange baller i luften og jobbe for at forsamlingen blir samkjørt.

Innadvendt
Rudolf Fredly er 41 år, oppvokst på Smøla på Nordmøre, gift og har fire barn og har bodd på Vea siden 1999. I det daglige har han en deltidsstilling som miljøterapeut i kommunen samtidig som han driver et lydstudio og tar frilansoppdrag som bassist. Han har også vært med og å starte Vea bedehusforsamling, sittet i styret og vært engasjert i det frivillige arbeidet der. Som Hereid Rasmussen tenkte heller ikke Fredly at det var aktuelt for ham å bli ansatt i forsamlingen.

‒ Jeg er en nokså innadvendt person som ikke liker å stikke meg fram, og jeg hadde sett for meg at en ansatt på bedehuset nødvendigvis måtte være en person som er mer komfortabel med å snakke foran forsamlinger enn jeg er. Men etter hvert ble det mer og mer klart at det var administrative oppgaver vi trengte folk til, og da ble det mer aktuelt for min del. Jeg liker effektivisering og struktur, forteller Fredly.

Oppgaver
Hans oppgaver blir blant annet å sørge for god informasjonsflyt mellom styre, stab, mellomledere og frivillige ved hjelp av digitale hjelpemidler. Så skal han ha utstrakt kontakt med ledere i de forskjellige tjenestegruppene i forsamlingen og hjelpe til med å koordinere frivillighetsarbeidet. I tillegg skal han utvikle et helhetlig smågruppekonsept for forsamlingen, være med og starte nye smågrupper og følge opp disse og være en støttefunksjon for ungdomsforeningen, følge opp og veilede ungdomsstyret.

‒ Min oppgave blir på en måte å legge til rette for at vi kan håndtere og følge opp vårt pastorale ansvar for en stor forsamling på en tidsbesparende måte, sier Fredly.

Mulighet
Pastor Lars Stensland opplyser at de to nye stillingene blir finansiert ved givertjeneste.

Hvilke oppgaver kan utføres nå som ikke kunne utføres av én ansatt?

‒ Jeg tror dette er en mulighet for forsamlingen å ta et steg videre. Vi er en stor forsamling som nå kan bli ivaretatt på en annen måte enn vi kunne tidligere, og vi kan få betre struktur og legge til rette for at folk kan stå i tjenesten de har. Ledere og frivillige kan nå bli tatt bedre vare på, svarer Stensland.

Ønsker
‒ Jeg ønsker å bidra til at pastor skal bli avlastet, støtte de frivillig og legge til rette for frivillighet, sier Janne Hereid Rasmussen.

Det samme ønsker Rudolf Fredly.

‒ Jeg ønsker at Vea Bedehusforsamling kan bli et godt sted å høre til. I fellesskap håper jeg at vi kan gjøre forsamlingen til et sted der det er godt og trygt for barn å vokse opp, en forsamling som kjennetegnes av at vi er glade i hverandre som brødre og søstre, et sted der vi har omsorg for hverandre, kan be for hverandre og møte både sorg og glede sammen, sier han.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.