Regjeringspartiet KrF og partileder Kjell Ingolf Ropstad kjemper ifølge meningsmålingene mot sperregrensen. Bildet er fra partiets inntreden i regjeringen Solberg slik den var 22. januar 2019. FOTO: SKJERMBILDE

Indremisjonsledere oppfordrer til å stemme KrF

I et utspill som er sjeldent i sitt slag, tar generalsekretær og kretsledere i ImF partipolitisk stilling.

Et debattinnlegg sendt til Sambåndet og de kristne riksavisene Dagen og Vårt Land, har tittelen «Vi stemmer KrF».  Situasjonsbeskrivelsen i innlegget er oppdatert fram til 20. august. (De uthevde sitatene nedenfor er satt inn av Sambåndet-redaksjonen. Se også kommentarfeltet under artikkelen og lenker til ulike reaksjoner på utspillet.)

Her følger teksten i innlegget:

«KrF risikerer å bli et miniparti på Stortinget etter valget. Samtidig opplever vi et intenst press mot et kristent verdensbilde. Som indremisjonsledere oppfordrer vi til å bruke stemmeretten for å sikre at partiet fortsatt får innflytelse i norsk politikk.

Selv om TV2s meningsmåling fra 15. august ubemerket løftet KrF til 5,1 prosent og en fremgang på 1,3 prosentpoeng, er andre meningsmålinger i tråd med bildet vi har sett lenge: KrF står i stor fare for å falle under sperregrensen. Partiet vil i så fall miste muligheten til å få utjevningsmandater og vil bli redusert til en eller to representanter i nasjonalforsamlingen.

Noe er vi direkte uenige i. Nå mener vi likevel at tiden er inne for å gå til det uvanlige skritt å oppfordre kristne til å gi sin stemme til et bestemt parti

Mye kan sies om KrFs politiske prioriteringer og utspill de siste årene, og noe er vi direkte uenige i. Nå mener vi likevel at tiden er inne for å gå til det uvanlige skritt å oppfordre kristne til å gi sin stemme til et bestemt parti.

KrF sier om seg selv at «Vårt verdigrunnlag er hentet fra Bibelen, den kristne kulturarven og grunnleggende menneskerettigheter og har sin forankring i det kristne menneskesynet, nestekjærligheten og forvalteransvaret. KrF er et verdiparti bygget på overbevisningen om de kristne verdiene er det beste grunnlaget for å utvikle politiske løsninger for samfunnet vårt.»

Dette kan vi alle være enig i, og det forplikter partiet. Som indremisjonsledere opplever vi da også å ha KrFs støtte på viktige områder. Ikke minst gjelder det kristne friskoler. Dersom det ikke var for KrFs arbeid på Stortinget, ville eksempelvis ikke Sjøholt folkehøgskole fått helt nødvendig støtte over statsbudsjettet. Mens andre partier, særlig på venstresiden, nå snakker om å stramme inn muligheten for etablering og statsstøtte for kristne friskoler, står KrF ved vår side her.

Som indremisjonsledere opplever vi å ha KrFs støtte på viktige områder. Ikke minst gjelder det kristne friskoler

Vi vil også minne om partiets kamp mot liberaliseringen av bioteknologiloven som Frp, Ap og SV sto i spissen for. Denne lovendringen peker mot et sorteringssamfunn som er klart i strid med kristen tenkning om at alle mennesker har samme verdi. KrF vil ivareta rettsvernet for enkeltmennesket fra unnfangelse til naturlig død, og det trengs framover.

Selv om vi kunne ønske at KrF var enda klarere i sin tenkning om ekteskap og familie, vil vi likevel mene at nettopp dette partiet har størst forståelse for – og vilje til – å arbeide for at det bibelfunderte ekteskapet og en familie bestående av mor, far og barn, fortsatt skal være sentrale byggeklosser i samfunnet vårt.

Vi vil også nevne ytrings- og trosfriheten. Det er press mot det å kunne gi uttrykk for sin tro i offentligheten og la dette prege den virksomheten en driver. Dette har vi ikke minst kjent på kroppen som skolebevegelse. Vi trenger KrF for å hegne om denne menneskeretten.

Det er press mot det å kunne gi uttrykk for sin tro i offentligheten og la dette prege den virksomheten en driver. Vi trenger KrF for å hegne om denne menneskeretten

Vi kunne også skrevet om andre saksområder, som kampen for en bærekraftig forvaltning av skaperverket og kampen mot fattigdom, forfølgelse, undertrykkelse og internasjonal urettferdighet.

Den som mener at andre partier kjemper bedre for disse verdiene, samt har mulighet for reell innflytelse etter valget, må stemme etter sin overbevisning. For vår del vil vi gi denne oppfordringen: Bruk stemmeretten – stem KrF! Godt valg!»

Erik Furnes, generalsekretær ImF

Paul Tore Garvo, Finnmark Indremisjon

Ole Christian Martinsen, Nordmøre og Romsdal Indremisjon

Johan Halsne, ImF Sunnmøre

Sondre Orrestad, Sogn og Fjordane Indremisjon

Ole Jørgen Storsæter, Nordhordland Indremisjon

Ole Andreas Wastvedt, ImF Midthordland

Marit Hårklau Ådnanes, IMS

Torgeir Lauvås, ImF Rogaland

Ragnar Ringvoll, ImF Sør

Fra redaksjonen: Da denne artikkelen ble delt på Facebook-profilene til ImF og Sambåndet, ble det mye debatt og stor utbredelse. Les innleggene her: ImF-profilenSambåndet-profilen. (Innleggene åpner seg i ny fane.)

I en artikkel i Vårt Land kommer en politiker fra et annet parti, med kritikk av initiativet og mener indremisjonslederne opptrer ekskluderende. Generalsekretær Erik Furnes svarer.

1 svar
  1. Leif Harberg says:

    Disse personene kan selvsagt fritt oppfordre til å stemme ett spesielt parti, men jeg synes det er langt fra OK at de bruker sine stillinger til å drive partipolitikk.

    Jeg ville aldri drømme om å bruke mitt verv som lokal indremisjonsformann til å reklamere for ett bestemt parti.

    Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.