BRYNE: Anne Lovise Skailand er ansatt i Blå Kors Bryne, som har påtatt seg å drive den midlertidige butikken. FOTO: PETTER OLSEN

Saron tilbyr klær og et sted å møtes

Blå Kors Bryne, Bedehuskirken og Misjonskirken er gått sammen om å åpne pop up-butikk med gratis klær for flyktninger og innvandrere.

– Vi fikk en utfordring fra kommunen om vi kunne ta ansvar for et slikt prosjekt, sier Anne Lovise Skailand i Blå Kors Bryne, som Bedehuskirken og Misjonskirken på Bryne står bak, til sambåndet.no.

Torsdag 9. juni var åpningsdag for den nye pop up-butikken som holder til i et lagerrom på bedehuset Saron. «Pop up» betyr at det er en midlertidig butikk.

Ved hjelp av frivillighetssentralen og flyktningtjenesten i Time kommunen har de fått inn en del klær. Ifølge bedehuskirken.no trenger de også treningsklær og sko. Butikken vil være åpen på onsdager kl. 11-13 og torsdager 16-18. I juli vil den bare være åpen onsdager kl. 11-13, og i august vil den være åpen onsdager og torsdager som i juni.

Behov
– Planen er å holde det gående så lenge det er behov for det. Det skal også være en møteplass. Vi ønsker å lage litt miljø og gjøre det koselig å komme innom. Vi vil være åpent for alle som trenger det. Det begrenser seg ikke til ukrainske flyktninger. Her handler det om behov, fremholder Skailand.

Om den korte åpningstiden sier hun:

– Vi prøver oss frem og ser hvor stort behovet er, i stedet for å gape over for mye.

Hvordan var åpningsdagen?

– Det var 16-17 stykker som kom innom de to første dagene. Hele familier kom, forteller Skailand.

Samarbeid

Anita Morales Stokdal leder Frivillighetssentralen i Time kommune og har dette å si om tilbudet på Saron:

– Vi har et kjempegodt samarbeid med frivilligheten. Det var Saron som tilbød seg å ha pop up-butikken i sine lokaler. Under koronapandemien og krigen i Ukraina har vi sett at vi trenger å samarbeide med frivilligheten.

– Saron var absolutt positive. De vil gjerne være med og dekke behov, bekrefter Skailand, som er ansatt i Blå Kors Bryne.

Hva betyr pop up butikken for Saron og Blå Kors Bryne?

– Det er veldig spennende. Det er en god måte å være til stede der det trengs, og vi har et veldig bra samarbeid med kommunen, sier Anne Lovise Skailand.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.