STOR DAG: Hele sju nye medarbeidere i Bergens Indremisjon blir her tatt imot og bedt for. ALLE FOTO: Brit Rønningen

– En stor og spesiell dag for Bergens Indremisjon

Indremisjonsforsamlingen Betlehem i Bergen starter høstsemesteret med en nesten helt ny stab og presentasjon av den nye pastorens visjon.

BERGEN: Så er dagen kommet i Bergens Indremisjon, en litt uvanlig visjonssøndag og oppstart på et nytt semester. Styreleder Olav H. Haugen uttrykker det slik:

– Det er mange i Betlehem som kjenner på en dyp takknemlighet i dag, og det er en stor dag og en spesiell dag.

På akkurat denne visjonssøndagen skal forsamlingens nye medarbeidere presenteres og bli bedt for. Til sammen er det snakk om hele sju nye medarbeidere.

PRESENTASJON: Her blir pastor Kristian Bønes Yndestad og kona Marianne intervjuet av styreleder Olav H. Haugen.

Den største
Haugen ber først den nye pastoren, Kristian Bønes Yndestad (28), og kona Marianne om å komme frem.

– I Luk 22,24 står om at det ble strid mellom disiplene om hvem som skulle regnes som den største. Jeg tror vi kan si at vi har den største pastoren i Bergen, sier Haugen med tanke på Yndestads høyde.

Yndestad har foretatt en trosreise, som han også har fortalt om i et intervju i sambåndet.no den 2. mai 2022. Han har bakgrunn fra Credokirken, men da han bodde i Betania Studentfellesskap i Laksevåg, ble han klar over at han var lutheraner. Denne overgangen vil Haugen vite mer om, og da hva den nye pastoren har lært i den prosessen.

FORBØNN: Stryet og eldsterådet ber for ekteparet Yndestad

Ung
– Det viktigste jeg har lært, er at Gud leder, og at Gud er god.

I vår fullførte Kristian Bønes Yndestad sine studier i teologi og misjon på Fjellhaug internasjonale høgskole.

– Du er ung, slår Haugen fast og legger til et spørsmål:

– Hva tenker du om det?

– Ja, jeg er ung. Jeg tenker at det er viktig å være ydmyk og ha tro på at Gud leder og utruster, svarer Yndestad.

Det første året vil han jobbe 50% i Betlehem og 50% i et forskningsprosjekt, mens kona tar siste året på veterinærstudiet.

Styrke og svakhet
På spørsmål fra Haugen om hva som er Yndestads sterke sider, svarer Marianne:

– Han er dedikert og flink til å få gode samtaler med folk, uansett alder. Samtidig som han sosial, er han flink til å se den enkelte.

– Har han noen svake sier, spør Haugen

– Han har litt dårlig tid. Han er mye på farten. Vi er begge dårlige til finne tingene våre, forteller Marianne.

NYE: Her er den nye staben i Bergens Indremisjon. Fra v.: Mildrid Brekke, Marianne Romarheim. Sverre Olai Knardal, Sondre Sveen Harila, Kristoffer Rauan og Bjørg Mæstad.

De andre
De andre nye medarbeiderne er Marianne Karoline Romarheim (27) som blir kontorsekretær. Hun venter barn i desember og vil være i permisjon i en periode frem til neste sommer. På ungdomsskolen og videregående gikk hun på YA i Betlehem.

Sverre Olai Knardal (22) og Kristoffer Rauan (25) er nye UV-ledere (Unge voksne). De deler på en halv stilling, med 25 prosent hver. Knardal går andreåret på en master i juss i Bergen, mens Rauan studerer medisin.

Sondre Sveen Harila (27) har et engasjement på 20 prosent som YA-leder ved siden av masterstudier ved Norges handelshøyskole. Som tenåring gikk han på YA (ungdomsarbeidet), og han har arbeidet som frivillig ungdomsleder på YA i fem år. Mildrid Brekke (27) går inn i et engasjement som konfirmantleder i 20 prosent i tillegg til en lærerjobb på Sotra.

Den eldste av de nye medarbeiderne er Bjørg Mæstad, som egentlig er pensjonist, men som nå går inn i en stilling som misjonsarbeider i 20 prosent.

VISJON: Kristian Bønes Yndestad brukte talen til å komme med sin visjon for Bergens Indremisjon.

Visjonen
Det er som sagt også visjonssøndag, og Yndestad bruker talen sin til å si noe om sine visjoner. De finner han i Bibelen, som han kaller den mest visjonære boken.

– Vi skal fokusere på det vi ønsker at Betlehem skal være. Visjoner er bra, men Bibelen er visjonær med tanke på ditt liv og menigheten, sier Yndestad.

Han nevner flere bibelvers der han finner det han ønsker skal være Betlehems visjon. Et av dem er 1. Joh 4,7-8: «Mine kjære, la oss elske hverandre! For kjærligheten er fra Gud, og hver den som elsker, er født av Gud og kjenner Gud. Den som ikke elsker, har aldri kjent Gud, for Gud er kjærlighet.» Et annet av versene finner vi i 1 Joh 4,16: «Gud er kjærlighet, og den som blir i kjærligheten, blir i Gud og Gud i ham.»

– Mitt håp og min bønn er at Betlehem er en menighet som peker på Jesus, og at de som kommer innom, blir kjent med Jesus og finner hvile i det at det er han som elsker oss, fremhever Kristian Bønes Yndestad og fortsetter:

– Jeg håper at dette fellesskapet av menneskefiskere er et fellesskap hvor en kan få hjelp til å elske og kraft til å leve ut kjærligheten overfor hverandre og ute i verden, at det er en forsamling som i alle livets faser har kjærlighet nok til å peke på Jesus. Visjonen er at det stadig knyttes sterkere kjærlighetsbånd. Å elske i egen kraft er utrolig vanskelig. Vi trenger hverandre, at vi står sammen i kjærlighet. Vær med og bety noe. Kjærligheten har et praktisk uttrykk. Det du gjør i hverdagen, har betydning.

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Dagen: Jubler over rekordmange ansatte i Bergens IndremisjonSambåndet: En stor og spesiell dag for Bergens Indremisjon […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.