SLUTTET: Martin Eknes har sluttet som daglig leder på Raknestunet. FOTO: Brit Rønningen

Tilbake til Helgeland folkehøgskole

Martin Eknes har sluttet i stillingen som daglig leder på Raknestunet. Nå er han driftsleder på Helgeland folkehøgskole, en jobb han har hatt tidligere.

– Det er synd å reise når det er så mye som skjer. Jeg kunne på mange måter tenkt meg å fortsette som daglig leder, nå som vi har fått nytt bygg, sier Martin Eknes til sambåndet.no.

Helgen 20.-21. august var det åpningsfest og innvielse for nye Raknestunet, som er leirstedet til Nordhordland Indremisjon. Martin Eknes begynte som daglig leder der for to år siden. Da Sambåndet var på dugnadsreportasje på Raknestunet i juni, sa Eknes dette om hvordan det hadde vært å være daglig leder under byggeprosjektet:

– Det er veldig spennende, og det er over 30 år siden Raknestunet ble rehabilitert. Jeg har ikke vært med på et slikt prosjekt før.

Gift

I sommer giftet han seg med Astrid-Helene som bor i Mosjøen og tar siste året på sykepleierutdanningen på Nord universitet, studiested Stokmarknes i Vesterålen. Martin Eknes skal jobbe som driftsleder på Helgeland folkehøgskole.

Den folkehøgskolen er ikke ny for ham. Han jobbet som driftsleder der i tre år før han begynte som daglig leder på Raknestunet.

– Spesielt

– Vi skal foreløpig ta ett år i Mosjøen, så får vi se hva vi gjør videre, sier Eknes og legger til:

– Det er kjekt og spesielt å jobbe på en folkehøgskole. Du blir kjent med folk og bygger relasjoner. På et leirsted som Raknestunet, er det en annen type drift, og det er nye folk hver helg.

På sikt
I en overgangsfase vil kretsleder Vegard Hetlebakke og administrasjonsleder Bjarte Vesetvik i Nordhordland Indremisjon dele på stillingen som daglig leder på Raknestunet.

– Vi håper å få noen på plass på sikt, men vi ønsker å få tak i rett person til å drive det, sier Hetlebakke.

Også publisert 26.08.22: Putins ikke-folk (kommentar om krigen i Ukraina)

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.