SOKNEPREST: Benjamin Bjørnsen Anda er nytt medlem i kretsstyret i ImF Sunnmøre. Til daglig er han sokneprest i Giske og Vigra. FOTO: Privat

– Kristne må stå sammen om Guds ord

Benjamin Bjørnsen Anda kjenner seg hjemme både på bedehuset og i det kirkelige. Soknepresten i Giske og Vigra er nå blitt medlem av kretsstyret til ImF Sunnmøre.

Valget skjedde på årsmøtet til ImF Sunnmøre i juni. 29-åringen har studert teologi ved NLA Høgskolen og er sokneprest i Giske og Vigra.

I et intervju med Sunnmørsposten i juli valgte avisen – mot Andas ønske – å fokusere på at han er en høykirkelig prest, konservativ teolog og såkalt kvinneprestmotstander. Det ble det mediestorm av, som han skriver i en tekstmelding til sambåndet.no når redaksjonen spør om et telefonintervju med bakgrunn i kretsstyrevalget.

Kallet
– Hva er bakgrunnen for ditt engasjement i kretsstyret i ImF Sunnmøre?

– Det handler om at indremisjon er en del av kallet, og det som ImF har som motto – «Med Guds ord til folket».

Anda som er fra Bryne, har også bakgrunn fra Indremisjonsforbundet i Rogaland. Oldefaren var i sin tid formann i daværende Rogaland Indremisjon.

STILLING: «Vi får se hva Guds veier bringer», svarer Benjamin Bjørnsen Anda på spørsmål om hvorvidt det kan være aktuelt for ham med en pastorstilling i ImF. FOTO: PRIVAT

– Før sommeren ble jeg spurt om å stille til valg, og det hadde jeg lyst til å være med på. Jeg har lyst til å være med og heie på det flotte arbeidet som ImF driver blant barn, unge og voksne, og være med på å gjøre Guds ord kjent. Kan jeg bidra til det, vil jeg være med på det, sier Anda.

Av ulike grunner har han ikke fått vært med på styremøter ennå, men han ser frem til å bidra.

Prest
– Kan det tenkes at det kan være aktuelt for deg å søke jobb i ImF?

– Jeg vet ikke om det er aktuelt. Jeg er prest, og jeg vil gjerne være det i Den norske kirke, og hvis ikke det er mulig, i en frikirkelig sammenheng. I første omgang vil mitt engasjement i ImF være frivillig.

– Hva med pastorstilling i ImF?

– Det kan kanskje være aktuelt. Vi får se hva Guds veier bringer.

Høy og lav
– I den grad du regner deg som høykirkelig, hva tenker du om å engasjere deg i en organisasjon som er lavkirkelig?

– Mange vil nok si at jeg er høykirkelig. Samtidig er det viktig for meg å være både høyt og lavt, så å si. Jeg kjenner meg hjemme på bedehuset og i det kirkelige. Det viktigste er at vi kristne står sammen om Guds ord. Med den utviklingen vi ser i samfunnet, tror jeg det blir enda viktigere å stå sammen fremover, både høy og lav.

Kretsstyret
I referatet fra årsmøtet til ImF Sunnmøre trekkes det fram at valgnemnda har lyktes i å skaffe flere unge styrekandidater, og at kretsstyret har den laveste snittalderen noensinne.

I tillegg til Anda, som altså er 29 år, er Sigurd Sæverud Nybø, 40 år fra Sjøholt, og Solveig Stenerud Monsen, 30 år fra Sjøholt, nye i styret. Fra før sitter Leif Steinar Alnes (Godøy), Linda Austnes (Godøy), Odd Kåre Naalsund (Vigra) og Mathias Riise (Ulsteinvik). 1. vara (møter fast) er Lasse Molnes, 45 år fra Ellingsøy, 2. vara: Ole Per Storhaug (Slette), 3. vara: Kåre Magne Remmen 53 (Godøy) og 4. vara: Jenny Erikson Humlen 48 år (Humla).

Tidligere publisert denne uka: Kommunen krever plass til flere biler utenfor Straume Forum.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.