AKTIV: Som kretssekretær i Sogn og Fjordane Indremisjon har Sondre Orrestad vært aktivt med i organisasjonsprosessen i ImF. Her fra generalforsamlingen i 2022. FOTO: PETTER OLSEN

Sogn og Fjordane Indremisjon ett vedtak fra nedleggelse

Årsmøtet i Sogn og Fjordane Indremisjon stemte lørdag ettermiddag for å oppløse kretsen som egen juridisk enhet.

Publisert 03. juni 2023 kl. 18.43.

Det opplyser kretssekretær Sondre Orrestad til sambåndet.no.

– Det var 14 stemmeberettigede. 12 stemte for oppløsning, én stemte imot og én stemme var blank, utdyper Orrestad.

Nytt årsmøte

Oppløsning krevde to tredels flertall. Flertallet var på nesten 86 prosent.

I tråd med kretsens lover skal det nå avholdes et ekstraordinært årsmøte der det også må være to tredels flertall for oppløsning.

sambåndet.no presenterte 26. mai de to alternativene som årsmøtet hadde å velge mellom. Nedlegging innebærer at arbeidet i området skal administreres av ImF sentralt, med en ansatt områdearbeider.

Ikke først

ImF region Trøndelag og Nordland var den første kretsen i indremisjonsfamilien som vedtok å legge seg selv ned. Det skjedde med virkning fra 1. januar 2014. Kretsen ble stiftet i Stjørdal 23. april 2007 og fikk med andre ord et kort liv. Hovedårsaken til nedleggelsen var problemer med å få folk til å påta seg lederansvar.

Fusjon

Et organisert indremisjonsarbeid i Sogn og Fjordane vokste fram fra 1870-årene av. Den første foreningen ble stiftet i Holmedal i 1878. Fellesforeningen for Dalsfjord og Bremanger kom i 1902 (Dalsfjord og Bremanger Indremisjon fra 1946).

For ytre og indre Sogn ble det stiftet fellesforening i henholdsvis 1879 og 1945. I 1982 ble indremisjonsarbeidet i Sogn slått sammen til én krets, Sogn Indremisjon. I 2003 ble Dalsfjord og Bremanger Indremisjon slått sammen med Sogn Indremisjon og ble til den kretsen vi kjenner i dag (kilde: hundreårsskriftet «Ordets folk»).

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.