UNGLEDERE: Fra v: Anne Linjord, Sondre Hugdal, Gina Ueland og Elisabeth Kvindesland

Fire nye i barne- og ungdomsarbeidet

ImF-Ung Rogaland, ImF-Ung Sør, Flekkerøy bedehusforsamling og Fredheim Arena har alle fått inn nye folk i barne- og ungdomsarbeidet.

Anne Linjord (24) er for tiden barne- og ungdomsarbeider på Frikstad bedehus, men i august begynner hun som leder i ImF-Ung Sør. Gina Ueland (35) startet som leder for ImF-Ung Rogaland i mai i 50% stilling, som hun kombinerer med en 30% stilling i Sentrum menighet på Varhaug. Sondre Hugdal (32) skal inn i en 20% stilling i Flekkerøy bedehusforsamlings ungdomsarbeid fra 1. august 2023. Elisabeth Kvindesland (25) vil begynne i en 80% stilling som ungdomsleder i Fredheim Arena fra august.

Flekkerøy

Sondre Hugdal kommer fra Melhus utenfor Trondheim. Han er gift og har tre barn, er utdannet lærer og jobber som kontaktlærer for 1. klasse på en barneskole i Kristiansand.

– Jeg er veldig glad i å være sammen med barn og unge. Da jeg ble spurt om jeg kunne tenke meg å jobbe i forsamlingen i 20% stilling, sa jeg «ja», for jeg så det som en fin mulighet til å kombinere lærerjobben med den åndelige biten inn mot barn og unge.

Sandnes
Elisabeth Kvindesland kommer fra Karmøy, er gift og utdannet vernepleier. Hun har jobbet i bofelleskap og har de siste årene bodd i Sandnes og vært engasjert i ungdomsarbeidet i Fredheim Arena. I tillegg er hun med i forbundsstyret i ImF.

– Jeg er veldig engasjert i ungdommene og det å ha en tett relasjon til dem og få de gode samtalene med dem. Så da jeg ble spurt om å gå inn som ungdomsleder, sa jeg «ja».  Jeg vet hva ungdomsarbeidet betydde for meg og min tro og hvordan det har formet meg, sier Kvindesland.

Konfirmanter

Hun skal først og fremst ha ansvar for konfirmantarbeidet.

– Det er spennende, for jeg har aldri vært med på konfirmantarbeid. Jeg er spent på om vi klarer å gi dem noe som gjør at de får lyst til å fortsette og blir engasjert, og jeg håper at vi klarer å gi dem en smakebit på hva livet med Gud kan være.

Kvindesland skal også jobbe administrativt inn mot familiesenteret, samt noe inn mot unge voksne, og hun vil også bistå lovsangstjenesten administrativt.

Hvordan blir det å kombinere dette med å jobbe som ungdomsleder?

– Jeg liker å ha mange baller i lufta. Det er kjekt å gjøre forskjellige ting, så det tror jeg skal gå bra, sier Kvindesland.

Rogaland
Gina Ueland kommer fra Varhaug, er gift og har fire barn, er utdannet lærer og har jobbet som lærer og vært engasjert i frivillig arbeid på Varhaug misjonshus. Hun kjenner godt til Ognatun.

– Jeg har vært mye på Ognatun på leir. Først som deltaker som barn, og som ungdom var jeg med som leder. Jeg kjenner godt til arbeidet og betydningen det kan ha, sier Ueland.

At hun skal kombinere to stillinger ser hun som er fordel.

– De går litt på det samme. I stillingen i kretsen kan jeg ha nytte av arbeidet i menigheten og omvendt.

Sannhet

Hva vil du som leder i ImF-Ung Rogaland?

– Jeg tenker at jeg kan være en støtte i det lokale lagsarbeidet, og at flere barn og unge kan få et møte med Jesus på leir.

– Hva ser du på som muligheter og utfordringer når en skal formidle Jesus til barn og unge i dag?

– Det er en kjempemulighet hvis barn og unge opplever at vi har tid og interesse for dem. Da kan vi mange ganger få en åpenhet tilbake. Det kan være utfordrende at vi ønsker å løfte frem for barn og unge at det finnes en sannhet og hva den er og hva det betyr i den enkeltes liv. Utfordringen er at de må i større grad enn før finne ut hva de mener og tror på, og begrunne hvorfor, og samtidig gjøre det på en respektfull måte slik at de ikke tramper på andre med andre meninger, sier Ueland.

Sør.
Anne Linjord er fra Eiken og har bachelor i musikk og helse. Hun spiller piano og synger mye rundt om på bedehusene.

– Jeg har alltid holdt på med sang og musikk og bruker musikk i barne- og ungdomsarbeidet. Musikk kan være viktig for noen. Det er det som treffer dem. Selv er jeg mest glad i de gode, gamle bedehussangene, mye på grunn av tekstene, sier Linjord til sambåndet.no.

– Jeg ønsker å bli leder for ImF-Ung Sør fordi jeg har lyst til å få være med å fortelle barn og unge om Jesus, og fordi jeg ser viktigheten av arbeidet, sier hun videre.

Hva vil du som Ungleder i ImF Sør?

– Jeg har et ønske om å formidle Guds ord til barn og unge. At de skal få se hvem Jesus er og hva han har gjort for dem.

Forkynne

– Hvordan vil du formidle Jesus til barn og unge?

Jeg ønsker først og fremst å forkynne Jesus på en måte de kan forstå – og møte dem der de er i både livet og i troen. Det å bli godt kjent med dem, spesielt i leirsammenheng, gjør også at man kan nå inn til barn og unge på en helt spesiell måte – og på denne måten formidle hvem Jesus er.

– Ut fra din erfaring som barne- og ungdomsarbeider, hva vil du si er utfordringer og muligheter når en skal formidle Jesus til barn og unge i dag?

Det kan være en utfordring at barn og unge er opptatt med mye forskjellig i hverdagen og får input derifra, som gjør at de rett å slett ikke vet hvem Jesus er. Men jeg ser også på dette som en mulighet til å hjelpe dem med å forstå hvem Jesus er og hva han gjorde på korset.

En kortere versjon av artikkelen ble først publisert i Sambåndet nr. 05/23, som kom ut 21. juni.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.